Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Frijns wint ook op Hungaroring

Na zijn zege op de Nürburgring twee weken geleden, heeft Robin Frijns goede zaken in de strijd om het kampioenschap gedaan door de eerste race op de Hungaroring te winnen. Frijns moest in de kwalificatie Kvyat nog voor zich dulden, maar nam bij de start van de wedstrijd revanche door direct de leiding te pakken.

frijnspodium

Voor Carlos Sainz Jr. begon het weekend in Hongarije niet zoals gehoopt: al tijdens de eerste kwalificatie kampte de Spanjaard met problemen aan zijn versnellingsbak, hetgeen hem niet verder bracht dan de elfde startpositie. Na de start wist Sainz Jr. zich naar voren te knokken, maar dezelfde versnellingsbakproblemen waren nog steeds aanwezig. En dus kon hij geen stempel op de wedstrijd drukken.

Ondertussen ging Frijns riant aan de leiding. Kvyat kon hem prima volgen, maar geen enkele keer was de Rus in staat om een aanval te plaatsen. Na een korte safety car situatie, vanwege het uivallen van Florian Roux, was het veld weer helemaal bijeen. Frijns kende echter een goede herstart en behield de leiding. Achter hem volgden Kvyat, Tunjo en Vandoorne.

In de slotfase van de wedstrijd leek het nog bijna mis te gaan voor Kvyat. Net als teamgenoot Sainz Jr. kreeg ook hij te maken met een probleem aan de versnellingsbak. Hierdoor verloor de Red Bull rijder zijn tweede plek aan Tunjo. De volgorde bij het vallen van de finishvlag was dan ook: Frijns, Tunjo, Kvyat, Vandoorne en Tarancon. Sainz Jr. kwam niet verder dan de achtste positie.

Voor het Nederlandse MP Motorsport begon de eerste race van het weekend ook prima: Kevin Kleveros en Johannes Moor reden zich na de start vanuit het middenveld direct de top 10 in, terwijl teamgenoot Karl Oscar Liiv in een fel gevecht verwikkeld was met Will Stevens en Paul Loup Chatin om de achtste plek. Uiteindelijk werd rookie Moor knap elfde. Kleveros moest zijn strijd staken nadat hij in aanraking kwam met Stevens.

Uitslag race 1 – Eurocup Formule Renault 2.0
Hungaroring – Zaterdag 2 juli 2011
1. Robin Frijns, 14 ronden in 25:48.734
2. Oscar AndresTunjo, op 2.314
3. Daniil Kvyat, op 4.423
4. Stoffel Vandoorne, op 4.671
5. Javier Tarancon, op 5.118
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet