Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Michel Florie wint voor strijdende tieners

480_florie_podium2_3060


Michel Florie heeft zijn revanche gekregen. Nadat hij vanochtend in de stromende regen een beroerde start had en zijn pole niet in een overwinning kon omzetten, heeft hij dat vanmiddag met glans rechtgezet. Hij won op geruime afstand voor Bas Schouten. De van laatste positie gestarte Jack Swinkels deed van zich spreken door naar de derde podiumplek te rijden.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Justin van Densen/Essay produkties, Chris Schotanus, Klaas Norg en Bart Buijs

Groter kon het verschil met de race eerder op de dag niet zijn. Met een heerlijk zonnetje en dus op slicks vertrokken de Dutch Formula Ford-coureurs voor hun tweede Pinksterrace. Michel Florie voelde zich weer als een vis in het water, was bij de start als een speer weg en won met overmacht.480_start2_2955

Punten scoren
Steijn Schothorst had juist een dramatische start, hij bleef staan tot het hele veld hem gepasseerd was, maar kon de auto gelukkig wel op gang krijgen. Vanaf de laatste positie werd zijn missie naar voren knokken om zoveel mogelijk punten te halen voor het klassement. Want dat een zege vrijwel uitgesloten was is duidelijk als je weet dat aan kop rijders als Florie, Nils Vestergaard, Bas Schouten, Joey van Splunteren en Jack Swinkels rijden. Stuk voor stuk coureurs die een race kunnen winnen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet