Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT4: Duncan Huisman pakt voor Pinksterrace 2 beste uitgangspositie

480_ekris-wolken

Duncan Huisman zal maandag tijdens de tweede individuele Dutch GT4-heat van de Pinksterraces vanaf de beste positie beginnen. Hij was zaterdagochtend op Circuit Park Zandvoort de snelste coureur van de tweede kwalificatie. Hij bleef Dick Freebird in een spannende slotfase een kwart tel voor.

480_lotus_freebird_1632

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus en Co van der Gragt

In deze kwalificatiesessie van het Dutch GT4 Championship tellen we slechts tien bolides. Dat zijn er drie minder dan tijdens de eerste GT4-kwalli. Zo missen we kampioenschapsleiders Jeroen Bleekemolen en Jan Lammers, die momenteel in Le Mans zijn voor de vermaarde 24 uursrace. Prins Bernhard van Oranje, wiens broer Pieter Christiaan wel reed tijdens de eerste kwalificatie, blijft deze sessie in de pitstraat staan met de oranje BMW-bolide.

480_knap_003

Knap snel
Simon Knap heeft zojuist al in de eerste sessie mogen rijden, dus ook meer ervaring op de natte baan dan zijn collega-rijders uit dit kwalificatiekwartiertje. Dat voordeel geeft hem een voorsprong. Met een tijd van 2.03,414 snelt hij in de openingsfase naar de eerste plek. Dennis Retera zit er ook goed bij en gaat met een 2.03,576 naar stek 2. Duncan Huisman, vorig weekend nog erg succesvol tijdens de Europese wedstrijd van de GT4 op Silverstone, klokt een 2.03,605. Na het neerzetten van deze 3de stek gaat Huisman – net als zijn teamgenoot Van der Ende eerder – heel snel terug naar de pitbox. Hij wil zijn banden sparen. Huisman is, met een miniem verschil van 0,059 seconde, ietsje rapper dan de voorlopig op P4 staande Dick Freebird.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet