Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch GT4

Dutch GT4: Pole voor Phil Bastiaans in race 1 Dutch GT4

480_phil_1572

Phil Bastiaans start zaterdagmiddag op Circuit Park Zandvoort vanaf poleposition tijdens de eerste Pinksterrace van het Dutch GT4 Championship. Op een nat CPZ klokte de Limburger met een 2.01,661 de rapste chrono.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus en Klaas Norg

In tegenstelling tot de Paasraces, participeren dit keer niet de GT4’ers van het Europese kampioenschap. Dat betekent met 13 bolides een aanzienlijk kleiner startveld. Ook kampioenschapsleider Jeroen Bleekemolen en Jan Lammers zijn vandaag absent vanwege hun deelname aan de 24 uur van Le Mans.



Code rood
In de openingsfase van de 15 minuten durende ‘kwalli’ is er een code rood. De Camaro van Luc Braams komt hinderlijk tot stilstand in de Tarzanbocht. Nadat de marshalls de bolide hebben vlot getrokken, wordt de sessie weer vrijgegeven.

Titelverdediger maakt naam waar
Regerend kampioen Phil Bastiaans kan het beste overweg met de natte omstandigheden. Hij klokt bij de eerste serie snelle ronden met een 2.01,661 de snelste chrono. Eén van zijn grote titelconcurrenten Ricardo van der Ende heeft een 2.02,029. Nadat hij deze 2de chrono heeft neergezet, gaat hij naar de pitstraat en vindt de BMW-coureur het welletjes. Hij wil duidelijk zijn banden sparen. Dat was tijdens de Paasraces immers het grote probleem bij het snelle BMW-team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet