Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: Zware financiële sanctie voor NASCAR teambaas

De NASCAR-organisatie heeft vandaag direct actie ondernomen tegen RCR-teameigenaar Richard Childress, die afgelopen zaterdag na de NASCAR Campingworld Truckseries in Kansas Kyle Busch flink te grazen nam. Childress kreeg van NASCAR een voorwaardelijke schorsing en een zware financiële boete opgelegd.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

2011_harvick_childress_rcr
Rivaal Kyle Busch heeft Kevin Harvick al enkele weken geleden een voorwaardelijk schorsing
bezorgd.Afgelopen zaterdag ging RCR Teambaas Richard Childress de fout in. Hij deelde in de
paddock enkele flinke klappen en tweemaal een kopstoot aan Kyle Busch uit. Het resultaat
een megaboete van de NASCAR-organisatie.

Zware sanctie voor NASCAR teambaas
Na de NASCAR Campingworld Truckserieswedstrijd op Kansas gaf Kyle Busch de Chevrolet Truck van Joey Coulter een tikje. Een actie die ver strekkende gevolgen had. Toen RCR Teambaas Richard Childress Kyle Busch in de paddock tegen kwam deelde hij volgens ooggetuigen enkele flinke klappen en tweemaal een kopstoot uit. Nadat de NASCAR-organisatie beide partijen gehoord had, kwam men tot de conclusie dat Busch geen blaam trof. (Er loopt immers tot 15 juni a.s. nog een voorwaardelijke schorsing tegen de JGR Toyota-coureur). De handelwijze van Childress vond men onacceptabel. Omdat het team niet direct over een vervanger beschikte mocht Childress de wedstrijd vanuit de vrachtwagen volgen.

U$ 150.000 boete voor Richard Childress!
De NASCAR organisatie maakte vandaag al bekend dat zij Richard Childress voor alle NASCAR-evenementen tot 31 dec. 2011 een voorwaardelijke schorsing hebben opgelegd. Bovendien legde de NASCAR-organisatie teambaas Richard Childress een boete van maar liefst U$ 150.000 op. Eén van de hoogste boetes die aan een teambaas werd opgelegd. In een verklaring liet Childress weten dat hij tegen de sanctie geen bezwaar zal aantekenen. “Het is duidelijk dat ik verantwoordelijk ben voor mijn acties. Ik ben een erg principieel persoon en heb passie voor hetgeen wij bij Richard Childress Racing doen. Tijdens dit moment had ik geen oog voor mijn passie maar heb mij overgegeven aan mijn emoties.” aldus de 65-jarige teameigenaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet