Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Div: Jaap van Lagen excelleert bij Porsche Carrera Cup op de Red Bull Ring

jaap_van_lagen_excelleert_op_red_bulll_ring_1


Met de pole position, de snelste raceronde en een zege van start tot finish was Jaap van Lagen dit weekeinde absoluut de snelste coureur in de Porsche Carrera Cup Duitsland. Op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg excelleerde de professional uit Ede zowel in de regen als op droog met de Porsche van Land Motorsport.

Tekst en foto's: PR

“Deze overwinning is een pure teamprestatie”, vond Jaap van Lagen enkele minuten nadat het Wilhelmus klonk op het podium en hij door nummer twee Nick Tandy en nummer drie Sean Edwards werd getrakteerd op een champagnedouche.
“We hebben niet getest en moesten de nieuwe banden leren kennen in de voorgaande twee wedstrijden. Dat we nu al in staat zijn om te winnen is dankzij de mannen van Land Motorsport. Het team is gezellig, maar ook megafanatiek in hun wil om te winnen.”

Teameigenaar Wolfgang Land pinkte langs de pitmuur een traantje weg toen Jaap na 19 ronden als winnaar de finishvlag passeerde als kroon op een superieure race. De laatste zege in de Carrera Cup van de formatie uit Niederdreisbach dateerde van begin van deze eeuw. Na twee jaar afwezigheid krijgt de erelijst van Land Motorsport nu weer een mooie verse impuls.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet