Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Robin Frijns scoort eerste overwinning dit seizoen

start_race_2

Nederlander en FIA talent Robin Frijns heeft vanmiddag na veel eerder behaalde podiumplaatsen de hoogste trede van het podium beklommen. In een spannende tweede race op het TT Circuit greep Frijns in de eerste ronde de leiding en voelde de hele race de hete adem van Red Bull Coureur Daniil Kvyat in zijn nek. Vandoorne, die van pole startte, moest uiteindelijk genoegen nemen met een derde plek.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto’s: Chris Schotanus


Na het doven van de lichten was Frijns duidelijk beter weg en reed in de eerste meters naar de leiding van de wedstrijd. Ook de Rus Kvyat had een betere start dan de jonge Belg en schoot naar de tweede positie. Vanaf dat moment ging het tussen de Nederlander en de Rus, die elkaar geen moment uit het oog verloren.

De tweede race was er een met een behoorlijk aantal incidenten. Nadat Mathieu Jaminet op de startgrid bleef staan, vonden de Koiranen teamgenoten Sainz en Wiman elkaar en spinden van de baan. Hoewel alle voorgaande coureurs hun weg konden vervolgen, was er een serieus probleem voor Jakub Smiechowski, die zijn 2 liter formule wagen met veel schade aan de kant moest zetten. Bovendien was er pech voor Meindert van Buuren, die na een nette tiende plek in de eerste race, naast de baan terecht kwam en zo twintigste werd in de eindklassering.

Frijns en Kvyat hielden het de hele race spannend met iedere ronde een net iets groter of net iets kleiner verschil. Daarachter reed Vandoorne zijn eigen wedstrijd op iets meer dan een seconde van de leiders en een groot gat ten opzichte van de nummer vier in de wedstrijd, Alessio Picariello. Op de zesde plek deed Liroy Stuart bijzonder goed mee deze race, en wist zo belangrijke punten voor het kampioenschap veilig te stellen.

Aan het einde van de wedstrijd zette Vandoorne nog alles op alles om het de heren voor hem lastig te maken en reed hard richting de staart van Kvyat. De 25 minuten waren echter net niet genoeg voor de Belg om een poging te kunnen wagen, zodat het eindresultaat een prachtige overwinning voor Frijns opleverde, met Kvyat en Vandoorne in zijn kielzog op twee en drie.

De volgende race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup vindt plaats op zondag 5 juni om 16.00, direct na de races van de Superleague Formula in Assen.

frijns_podium

Uitslag race 2:
1. Robin Frijns in 16 ronden, 26 minuten en 33.634 seconden
2. Daniil Kvyat +0.554
3. Stoffel Vandoorne +1.018
4. Alessio Picariello + 15.213
5. Kevin Kleveros + 15.434
6. Liroy Stuart + 15.827
7. Joni Wiman + 16.691
8. Carlos Sainz + 20.788
9. Hans Villemi + 28.22
10. Mathieu Jaminet + 28.703
11. Dennis van de Laar + 35.963
18. Frank Suntjens + 1 minuut 16.57
20. Meindert van Buuren Junior met 14 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet