Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Winst Sean Edwards in Barcelona, Jeroen Bleekemolen 5de

sean_edwards_barcelona

Sean Edwards heeft zondagmiddag de tweede Porsche Supercup-race van het seizoen gewonnen. Hij was op het circuit van Barcelona na 14 ronden de rapste. De Brit leidde van start tot finish. Jeroen Bleekemolen was de beste Nederlander op plek 5. De andere twee Hollanders kwamen binnen op P10 (Patrick Huisman) en 12 (Sebastiaan Bleekemolen).

Tekst: Marc Kok

Bij de start is polesitter Sean Edwards prima weg. Hij pakt de kop voor de sterk begonnen Kuba Giermaziak, Kevin Estre en de twee plekken teruggevallen Nick Tandy. Jeroen Bleekemolen, die vanaf P5 begint, krijgt direct flink wat tikjes van de vaak niet al te sportief racende René Rast en daar profiteert Stefan Rosina van. Laatstgenoemde is superweg, want pakt vanaf startpositie 9 liefst vier plekken winst. Bleekemolen moet na een aantal heftige bochten voorlopig genoegen nemen met rang 6. Rast (7de), Norbert Siedler (8ste) , racewinnaar van de openingsmanche van het seizoen Christian Engelhart (9de) en Patrick Huisman (10de) completeren de toptien. Huismans teamgenoten bij Aevitae Team Bleekemolen komen als 11de (Alessandro Zampedri) en 13de (Sebastiaan Bleekemolen) door.

Botsing
In de eerste ronde verliezen we al snel twee van de 21 coureurs. Khaled Al Qubaisi en William Langhorne toucheren elkaar bij het ingaan van een bocht en knallen beiden van de baan. Ondertussen heeft Sebastiaan Bleekemolen de snelheid gevonden. Hij passeert zijn teammaat Zampedri en ligt nu 12de.

Slimme actie
Nick Tandy zet in omloop 3 én 4 de rapste chrono neer. Hij is tevens Kevin Estre voorbij en terug op P3. Aan kop heeft Sean Edwards inmiddels een klein gaatje geslagen met runner-up Giermaziak en Tandy. Hij kan relatief rustig zijn rondjes rijden, omdat hij niet in de spiegels hoeft te kijken. Na 6 rondjes heeft Edwards anderhalve tel voorsprong op Tandy, die met een slimme move aan Giermaziak voorbij gaat.

Close gevechten
In de slotfase zijn er enkele close gevechten op de baan. Patrick Huisman heeft zijn handen vol aan de flink aandringende Robert Lukas. Bovendien weet Jeroen Bleekemolen de voor hem racende Stefan Rosina onder druk te zetten. Met nog drie omlopen te gaan, zet de jongste van de Bleekemolen-broers de aanval succesvol in en pakt hij een plekje terug. Hij is nu 5de.

Fraaie strijd middenveld
In de laatste ronde zien de voor P8 strijdende Norbert Siedler en Christian Engelhart de vier achtervolgende rijders Huisman, Lukas, Sebastiaan Bleekemolen en Zampedri aansluiten. De slotfase is bijzonder fraai om te zien, aangezien er soms chaotische rijlijnen worden gereden om elkaar de loef af te steken. Uiteindelijk weet Siedler P8 te behouden. Engelhart komt weliswaar als 9de over de finish, maar hij snijdt heel duidelijk de laatste bocht af. Dat wordt een gevalletje wedstrijdleiding. Wellicht dat de Duitser na afloop nog wordt teruggezet en Patrick Huisman (10de) een plekje opschuift. Sebastiaan Bleekemolen wordt als 12de afgevlagd.

Uitslag Porsche Supercup, Barcelona:
1. Sean Edwards 14 ronden in 26:33,468
2. Nick Tandy op 5,581 seconden
3. Kuba Giermaziak op 8,348
4. Kevin Estre op 12,754
5. Jeroen Bleekemolen op 13,372
6. Stefan Rosina op 16,759
7. René Rast
8. Norbert Siedler 
9. Christian Engelhart 
10. Patrick Huisman 
11. Robert Lukas
12. Sebastiaan Bleekemolen 
13. Alessandro Zampedri

Stand na twee races:
1. Sean Edwards 36 punten
2. Nick Tandy 36
3. Christian Engelhart 29

Volgende race: Monaco 29 mei 2011
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet