Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Retera zet de toon (lang)



 leroy_spin

Snelste tijd 2
In de A-klasse deden de rijders ook van zich spreken. Liroy Stuart kwam vorig jaar niet zo goed uit de verf, maar afgelopen maandag zette hij in de race de snelste tijd neer. Hij was snel genoeg om een inhaalpoging bij Rogier Jongejans te doen, maar dat resulteerde in een draai van Stuart. “Ik had gewoon tweede moeten worden,” luidde zijn commentaar.

Rustig
Maar die tweede plaats ging naar Rogier Jongejans, die hiervoor uitkwam in de First Division en nu dus in de A-klasse debuteert. Hij reed een gedegen race. “Ik ben bij de start rustig gebleven, kwam voor Retera, maar hij remde nog later dan ik,” zegt Jongejans. “Het had wel harder gekund, maar ik heb op safe gereden.” Hij maakte zich ook niet druk om de snel naderende Stuart. “Ik wist dat hij een fout ging maken.” Dat gebeurde inderdaad en Rogier reed rustig zijn race uit.

Goed gescoord
Voor Dennis Retera kon het allemaal niet mooier. De eerste race in de A-klasse gelijk op het podium en grootste concurrent Florie die minimaal scoorde. Al was het voor hem wat verwarrend bij de start, door de vroege sprint van Florie. Hij besloot om niet te snel van zijn plaats te gaan en wist zo in de Tarzanbocht de tweede plek te bemachtigen, die later de leidende postie zou worden, vanwege de stop-and-go van Florie. Zodoende was de race voor hem. “Dit is zeker een mooi begin van het seizoen. Ik besloot om niet te veel risico te nemen, toen ik eenmaal zag dat ik een grote voorsprong op de rest had. Ik heb dit weekend goed gescoord en voor mij is het natuurlijk fijn dat Michel niet veel heeft kunnen scoren.”

 retera_actie

De volgende Formule Ford-race zal pas tijdens de Pinksterraces in mei op Circuit Park Zandvoort verreden worden. De rijders hebben dus nog een week of zes om zich voor te bereiden op een hopelijk spannende strijd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet