Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Kaufmann Racing doet beste zaken tijdens eerste race op de Nurburgring

startr1

Terwijl Carlos Sainz wederom een NEC race op zijn naam schreef, waren het Robin Frijns en Oscar Andres Tunjo die voor het Duitse Kaufmann Racing de meeste punten scoorden voor het kampioenschap.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Chris Schotanus / Essay Produkties


De derde ronde van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup vindt plaats tijdens de Adenauer Rundstrecken Trophy van het VLN kampioenschap. Deelname aan dit weekend brengt twee bijzonderheden met zich mee; de eerste is dat er alleen op vrijdag en zaterdag gereden wordt, de tweede is dat er gebruik wordt gemaakt van het Grand Prix circuit met zogenoemde ‘Kurzanbindung’. Na de Mercedes Arena sturen de coureurs direct naar rechts en snijden zo af naar de Kumho bocht. Dat betekent niet dat de coureurs het daarom makkelijker hebben, kort daarna staat hen namelijk ook nog de Grand Prix chicane te wachten.

tunjo
Tunjo in de 'Kurzanbindung'

Tijdens de eerste kwalificatie was het Sainz die met 1 minuut 26.670 naar pole position reed. Op de tweede plaats zette Norman Nato voor het Franse R-Ace GP een verrassend sterke prestatie neer. Allessio Picariello was de beste coureur die alleen deelneemt aan het NEC, op een zesde plek met 1 minuut 27.101.

De 23 verzamelde coureurs verschenen om 13.55 aan de start van de eerste race. Sainz wist zijn leidende positie te behouden, voor Nato verliep het begin van de race minder soepel en viel terug naar een vierde positie, achter de beide Kaufmann coureurs.

In de derde ronde ging het echter mis voor Rafael Danieli, de Israëlische teamgenoot van Frank Suntjens. Na een fout kwam hij achterstevoren terug op de baan en torpedeerde daarmee achterwaarts Dennis van de Laar. Beide auto’s waren zwaar beschadigd, waarop de wedstrijdleiding de safety car inzette. Na een korte neutralisatieperiode greep Sainz zijn kans om een flinke voorsprong op te bouwen, terwijl Frijns zijn teamgenoot verraste en voorbij ging voor de tweede plek. Hoewel beide heren samen met Nato dichtbij elkaar bleven, veranderde de volgorde in de top drie niet meer. Sainz won, Frijns en Tunjo maakten het podium in die volgorde compleet.

podiumr1

De tweede race voor het Formule Renault 2.0 NEC staat gepland voor zaterdagmorgen 14 mei om 9.55 AM.

Uitslag Race 1 op de Nurburgring:
1. Carlos Sainz in 25 minuten en 39.320 seconden
2. Robin Frijns + 3.728
3. Oscar Andres Tunjo + 4.643
4. Norman Nato + 5.601
5. Alessio Picariello + 10.403
6. Stoffel Vandoorne + 10.781
7. Come Ledogar + 11.685
8. Daniil Kvyat + 12.024
9. Karl Oscar Liiv + 14.590
10. Pieter Schothorst 15.233
14. Meindert van Buuren Junior + 28.375
16. Liroy Stuart + 37.943
Niet geklasseerd:
Frank Suntjens
Dennis van de Laar
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet