Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

GP3: Alexander Sims wint tweede race. Mooie inhaalrace Melker naar P3

30 auto's op de grid voor de tweede race van de GP3 Series op Istabul Park. Na de mooie overwinning van Nigel Melker in de eerste race moet de Rotterdammer nu starten van P8. De eerste 8 van de eerste race worden omgedraaid en bepalen daarmee de startvolgorde voor de tweede race. Alexander Sims start vanaf pole en heeft ook de beste start.

Nigel Melker pakt bij de start al meteen een plek door vlak langs de pitmuur een tegenstander in te halen. Ook Bottas moet eraan geloven. In Melker's favoriete chicane vlak voor start/finish rijdt hij buitenom de Fin die al snel zijn banden heeft verbruikt en terugvalt in het klassement. Snel loopt de rijder in op het hevig vechtende duo Kristensen en Evans. In dezelfde chicane gaat Melker Evans voorbij en ligt al op een vierde plaats.
Alexander Sims ligt onbedreigd op de eerste plaats en wint de race overtuigend. De Status GP coureur rijdt ook de snelste ronde wat weer een extra punt oplevert voor het klassement. Da Costa ligt op de tweede plaats maar valt in de slotfase plotseling sterk terug waar zowel Kristensen als Melker optimaal van profiteren. Nigel Melker pakt een mooie derde podiumplaats en heeft dit weekend strak en efficient gereden. Elke inhaalmanouvre, en dat vooral in de chicane, was overtuigend. De RSC Mucke Motorsport rijder doet de beste zaken in Turkije en is koploper in het algemene klassement.

Uitslag race2:
1. A. SIMS Status Grand Prix
2. M. CHRISTENSEN RSC Mucke Motorsport +7.406
3. N. MELKER RSC Mucke Motorsport +13.983
4. A. FELIX DA COSTA Status Grand Prix +17.667
5. A. CALDARELLI Tech 1 Racing +17.876
6. D. SMITH Addax Team +18,760
7. M. EVANS MW Arden +18.948
8. V. BOTTAS Lotus ART +22.792
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet