Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Steijn Schothorst finisht als eerste, maar Michel Florie wint eerste race

480_ford_podium1_podiumr1


Steijn Schothorst stond onder zware druk van Michel Florie, maar bleef ijzig koud en leek in zijn allereerste race meteen een zege te pakken. Nadat hij op het podium de grootste trofee in ontvangst had genomen kwam echter de koude douche: Vanwege een jump start werd hij bestraft met 30 seconden tijdstraf, waardoor hij terugviel naar P2. Schothorst was niet de enige valse starter, ook Jack Swinkels, Joey van Splunteren, Jelle Beelen en Bas Schouten hadden de voet te vroeg op het gas gezet. Zo pakte Michel Florie de overwinning, werd Schothorst toch nog tweede en Bas Schouten behoudt zijn derde plaats.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus, Bart Buijs en Raymond Zonneveld

480_schothorst_5268

Geen foutjes
“Ik wachtte op een foutje van Steijn, maar die maakte hij niet en dus dacht ik genoegen te moeten nemen met de tweede plek”, toonde Michel Florie zijn waardering voor zijn jonge concurrent. “Ik zag hem komen”, zei een tevreden Steijn Schothorst. “Maar de auto voelde super en ik kon telkens in de Kumho-bocht een klein gaatje slaan. Dat was voldoende om Michel achter me te houden tot aan de finish.”

Knokken
Bij de start is Joey van Splunteren vanaf de tweede positie te vroeg weg. Hij realiseert zich dat en remt, waardoor hij terugvalt naar een zevende plek. Jack Swinkels en Michel Florie profiteren en schuiven door naar resp. de tweede en derde plek. Florie en Swinkels zijn aan elkaar gewaagd en wisselen liefst zo’n vijf keer van positie en rijden dus afwisselend op een tweede plek.
“Ik zag dat zij aan het knokken waren en wist dat dit het moment was om een gaatje te slaan”, vertelt Steijn Schothorst. Dat lukt hem inderdaad, met zeer stabiele rondetijden weet de 16-jarige Schothorst van Florie en Swinkels weg te lopen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet