Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Red bull coureurs domineren eerste ronde in Hockenheim

stoffelr3

De derde race van het eerste weekend Formule Renault 2.0 NEC is gewonnen door Carlos Sainz Junior. De zomerse Hockenheimring bood een succesvol weekend voor de jonge Spanjaard, die twee van de drie races op zijn naam schreef en wederom op het podium werd vergezeld door Robin Frijns.


Tekst: NEC Formule Renault 2.0
Foto's: Chris Schotanus


De startgrid van de derde race werd gevormd door het resultaat van de eerste race, met een omgekeerde startopstelling voor de eerste zes auto’s. De derde en laatste race van het openingsweekend op de Hockenheimring begon met een kleine vertraging, vanwege een start ongeluk in een van de eerder geplande races.

De Zweedse John Bryant-Meisner die het tijdens de collectieve testen zo goed deed, mocht vanaf pole position vertrekken. De beste start was echter voor FIA talent Stoffel Vandoorne die in een paar meter naar een tweede plek reed. Hij kon deze plaats helaas niet lang vasthouden, omdat Sainz aan een opmars naar voren begonnen was en een voor een zijn voorgangers verschalkte. In de vijfde ronde greep hij dan ook de leiding van Bryant – Meisner en stond deze niet meer af.

Alle Nederlanders mogen terugkijken op een succesvol weekend. Sainz mocht dan winnen, het was wederom Frijns die voor de derde maal op rij een podiumplaats wist te veroveren. Debutant Pieter Schothorst zette een sterke prestatie neer door vanaf de zesentwintigste startplek eerst naar een tiende positie te rijden, vervolgens landgenoot Liroy Stuart te verschalken in de dertiende ronde en uiteindelijk als achtste te eindigen. Beide Van Amersfoort coureurs Van Buuren Junior en Dennis van de Laar mogen ondanks een paar beginnersmomentjes toch erg trots zijn op hun behaalde resultaten in hun eerste weekend Formule Renault 2.0.

De volgende ronde van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup vindt plaats op het befaamde circuit Spa – Francorchamps, tijdens de World Series by Renault op 30 april en 1 mei aanstaande.

podiumr3

Resultaat Race 3:
1. Carlos Sainz 15 rondes in 25 min 12.327,
2. Stoffel Vandoorne +3.197,
3. Robin Frijns +4.346,
4. John Bryant-Meisner +6.286,
5. Daniil Kvyat + 7.466,
6. Norman Nato +17.097.
8. Pieter Schothorst +28.640
9. Liroy Stuart +32.346
17. Meindert van Buuren Junior 14 rondes
Niet geklasseerd:
Dennis van de Laar
Frank Suntjens

Stand in het kampioenschap na de eerste ronde op de Hockenheimring:
1. Carlos Sainz met 80 punten,
2. Robin Frijns 68,
3. Kvyat 66,
4. Vandoorne 58
5. Bryant-Meisner 43,
6. Jona Wiman 31,
10. Liroy Stuart 23,
11. Pieter Schothorst 22,
12. Dennis Van de Laar 19,
16. Van Buuren Junior 15,
18. Frank Suntjens 14.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet