Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Sainz pakt overwinning tweede race in Hockenheim

startr2
Carlos Sainz heeft zijn eerste zege in de Formule Renault 2.0 Northern European Cup behaald. Sainz vertrok van pole op de Hockenheimring, verloor de leiding in de eerst bocht, maar kon na een fout van Kvyat en Frijns toch nog de hoogste trede van het podium beklimmen.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Chris Schotanus


De 28 Formule Renault’s verzamelden zich voor de start om 16.15. Na het doven van de lichten verloor Carlos Sainz terrein, waar Kvyat en Frijns slim gebruik van maakten. Na drie rondes ging het echter fout voor een aantal coureurs bij het binnen rijden van Parabolica. Villemi en Smiechowski crashten, waarna Dennis Van de Laar moest uitwijken en zijn weg als laatste moest vervolgen. De Fin en de Pool lieten helaas zoveel brokken achter dat de safetycar in gezet moest worden om de wedstrijd te neutraliseren en de beschadigde auto’s weg te slepen.

Frijns gebruikte de twee rondes achter de safety car om zo dicht mogelijk bij Daniil Kvyat in de buurt te komen. Nadat deze het veld verliet, schoot het FIA talent dan ook direct in de aanval in de eerste bocht en zat continue op de staart van de Rus die al eerder op de dag een race won. In ronde acht remde Frijns te laat, stuurde de verdedigende Kvyat te vroeg in en gingen beide auto’s in de rondte. Frijns kon zijn weg vanaf een tweede positie vervolgen, Kvyat had minder geluk en moest als vierde aansluiten. Hij vocht zich nog wel terug naar het podium, ten koste van Stoffel Vandoorne, maar moest de zege afstaan aan de Spanjaard Carlos Sainz.

Alle Nederlanders reden de tweede race uit. Pieter Schothorst was na Frijns de beste Nederlander in het veld op een twaalfde positie, gevolgd door Liroy Stuart voor het Belgische KTR op de veertiende plek. Dennis van de Laar en Frank Suntjens finishten na alle tumult te hebben omzeild op een zestiende en zeventiende plek. De lijst werd afgesloten door Meindert van Buuren Junior als 22ste, die in de laatste fase van de wedstrijd van de baan raakte, bij terugkomst in contact kwam met de Fin Salminen en daarbij zijn achterophanging beschadigde.

De derde en laatste race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup tijdens de Preis der Stadt Stuttgart vindt plaats op zondag 10 april om 11.25 AM en is te volgen via livetiming op www.raceresults.at.

finishr2

Uitslag race 2 op de Hockenheimring:
1. Carlos Sainz 14 rondes in 25 min 36.654
2. Robin Frijns op 3.511
3. Danill Kvyat 5.579
4. Stoffel Vandoorne 6.711
5. Oscar Andres Tunjo 8.967
6. Joni Wiman 9.890
12. Pieter Schothorst 21.513
14. Liroy Stuart 25.336
16. Dennis van de Laar 30.039
17. Frank Suntjens 39.389
22. Meindert van Buuren Junior 10 rondes

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet