Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Lotus kiest weer voor Fin

00213807 045

Heikki Kovalainen zal voor Lotus de laatste twee Grand Prix' aan de start verschijnen. De Fin vervangt zijn landgenoot Kimi Räikkönen, die zoals al enige tijd bekend is een rugoperatie moet ondergaan. Verschillende bronnen melden vandaag officieus dat Lotus een akkoord heeft bereikt met de 32-jarige Kovalainen. Ook zijn huidige team Caterham, waar Kovalainen reserverijder is, zou instemmen met de tijdelijke overstap. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd.

Lotus is al enige tijd op zoek naar een goede vervanger, eerder was er sprake van dat Michael Schumacher en Nico Hülkenberg in beeld waren. Zowel Schumacher als Hülkenberg hebben bedankt voor de eer, al gaat het hardnekkige gerucht dat Hülkenberg is afgekocht door Ferrari, motorleverancier van zijn huidige team Sauber, om niet over te stappen.

De Formule 1-coureurs komen dit weekend in actie in het Amerikaanse Austin, de voorlaatste Grand Prix van seizoen 2013. De verwachting is dat de deal met Kovalainen vandaag officieel bekend wordt gemaakt, zodat de Fin morgen de vrije trainingen kan meemaken in de Lotus.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet