Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Magnussen vervangt Perez bij McLaren

Magnussen

Sergio Perez moet na ėėn seizoen alweer plaatsmaken bij het team van McLaren. De Mexicaan wordt vervangen door Kevin Magnussen, die afkomstig is uit McLarens Young Driver Programme. Jenson Button mag nog wel een jaar blijven. Het contract is nog niet getekend, maar Britse bronnen melden dat de kogel door de McLaren-kerk is.

Tekst: Daan Jeuken

Perez heeft een moeilijk eerste seizoen bij McLaren, mede vanwege de middelmatige wagen die hij heeft gekregen. De Mexicaan onderscheidt zich wel met veel actie, maar dit resulteert ook regelmatig in brokken. Onder de streep heeft Perez twee races voor het einde 35 punten en Button 60. Dat verschil is wel aanzienlijk.

Sneller in de simulator
McLaren heeft na de grand Prix van Abu Dhabi een grondige analyse gedaan en heeft geconcludeerd dat Perez een onoverbrugbare snelheidsachterstand heeft op Button. En dus mag hij plaatsmaken voor Magnussen, die bij de tests in Abu Dhabi vorig jaar en in Silverstone dit jaar veel indruk maakte. Bovendien was de Deen in de simulator al sneller dan Perez.

In voetsporen
Kevin Magnussen treedt bij McLaren in de voetsporen van zijn vader Jan Magnussen, die in 1995 debuteerde bij McLaren.

480 magnussen 6558
2008 - Formule Ford op Assen. (Foto: Tim Böhme)

De jonge Magnussen debuteerde in 2008 in de Formule Ford, behaalde meteen het kampioenschap en werd direct ingelijfd door McLaren. Dit jaar behaalde hij de titel in de Formule Renault 3.5 Series.

Alonso
Het nieuws lijkt mede een einde te maken aan de geruchten dat Fernando Alonso Ferrari gaat verlaten, waarmee we waarschijnlijk dus toch het droomkoppel Alonso - Räikkönen tegen elkaar gaan zien strijden. McLaren heeft de hoop op Alonso echter nog niet opgegeven: het team hoopt de Spanjaard in 2015 binnen te halen. Magnussen en Button hebben dan het jaar 2014 om te bewijzen wie het tweede zitje verdient.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet