Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Massa verkast naar Williams, Bottas blijft

massa persco


Felipe Massa geeft zijn Formule 1-carrière een vervolg bij het team van Williams. De Braziliaan neemt na acht seizoen gedwongen afscheid van Ferrari en neemt bij Williams het stoeltje van Pastor Maldonado over. Valtteri Bottas mag zijn debuutseizoen volgend jaar een vervolg geven.

Tekst: Daan Jeuken

Braziliaan
Felipe Massa is momenteel de enige Braziliaan in de Formule 1 en na de bekendmaking van zijn vertrek bij Ferrari bestond er de mogelijkheid dat er volgend jaar geen Braziliaan in de Formule 1 zou rijden. Dat is eigenlijk ondenkbaar en gelukkig wordt dit ook geen waarheid. Bij Williams treedt Massa in de beroemde voetsporen van landgenoten als Ayrton Senna, neefje Bruno Senna, Nelson Piquet en Rubens Barrichello.

"Er zitten in 2014 grote reglementsveranderingen aan te komen. Hopelijk kan mijn ervaring het team helpen om na een moeilijke tijd weer vooruit te komen. Als kind droomde ik ervan om te rijden voor Williams, Ferrari of McLaren. Het is mooi om nu bij weer een icoon in de sport te tekenen."

Lotus
Massa werd afgelopen tijd voornamelijk met twee teams in verband gebracht: Williams en Lotus. Nu het dus Williams is geworden, zijn de meeste ogen gericht op Lotus. Hun voorkeur lijkt uit te gaan naar Nico Hülkenberg, maar die keuze hangt nog af van de financiële status van het team. Dat die status momenteel niet rooskleurig is, blijkt wel uit het feit dat ze Kimi Räikkönen het hele jaar nog geen salaris hebben betaald. Lotus is echter met een grote investeerder bezig. Mocht dit de gewenste financiële zekerheid bieden, dan kan Hülkenberg waarschijnlijk snel tekenen. Ketst deze deal af, dan lijkt Pastor Maldonado met zijn goedgevulde zak centen ook een belangrijke kanshebber. Daarnaast is ook Sergio Perez, eveneens met zijn grote zak geld, nog niet zeker van zijn stoeltje bij McLaren.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet