Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Rugoperatie maakt einde aan seizoen Räikkönen

Räikkönen

Kimi Räikkönen komt dit seizoen niet meer in actie voor het team van Lotus. Niet de gedreigde staking beëindigt het seizoen van de Fin, maar de rugproblemen die hem al lange tijd parten spelen.

Tekst: Daan Jeuken

Frisse start
Räikkönen klaagde dit jaar regelmatig over een pijnlijke rug, in Singapore moest hij al bijna verstek laten gaan. Een operatie stond gepland voor na het seizoen, maar met een hersteltijd van minstens een maand zou dit ongetwijfeld zijn voorbereidingen op 2014 bij Ferrari verstoord. Dit jaar is er voor Räikkönen toch niets meer te winnen en bovendien leeft hij in onmin met Lotus, dat hem het hele jaar nog geen salaris heeft betaald. De keuze om de operatie wat te vervroegen zal voor Räikkönen dus niet zo moeilijk zijn geweest.

2001
De rugproblemen van Räikkönen zijn een erfenis uit zijn debuutseizoen 2001. Op Magny Cours vloog de Fin met zijn Sauber hard uit de snelle Imola-chicane en crashte hij achterwaartse de bandenstapel in.

Valsecchi?
Lotus heeft nu nog een paar dagen om een vervanger aan te wijzen. De grootste kanshebber lijkt reservecoureur Davide Valsecchi.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet