Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Winst en titel voor Nicki Thiim, Jeroen Bleekemolen op podium

r2 kop

Nicki Thiim heeft ook de tweede wedstrijd van de Porsche Mobil 1 Supercup in Abu Dhabi op zijn naam geschreven. Profiteerde de Deen gisteren nog in de laatste ronde van de bandenproblemen bij Earl Bamber, in race twee was Thiim een klasse apart. De Deen reed bij de start meteen bij de concurrentie weg om met een ruime voorsprong op zijn teamgenoot Kévin Estre als winnaar te worden afgevlagd. Met zijn zege veroverde Thiim tevens de titel in de Porsche Mobil 1 Supercup. Achter Estre legde Jeroen Bleekemolen beslag op een keurige derde plaats. Nadat de Nederlander in de aanvangsfase had afgerekend met Richie Stanaway kwam zijn podiumpositie nauwelijks meer in gevaar.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: racecam.de

In Abu Dhabi stond vandaag de negende en laatste wedstrijd van dit seizoen in de Porsche Mobil 1 Supercup op het programma. Op basis van zijn één-na-snelste ronde uit de kwalificatie had Nicki Thiim op Yas Marina Circuit de polepostition voor race twee voor zich opgeëist. Op plaats twee Kévin Estre en op een kansrijke derde uitgangspositie de snelste Nederlander Jeroen Bleekemolen. Achter dit drietal Richie Stanaway en Klaus Bachler, gevolgd door de nummer drie van zaterdag Kuba Giermaziak en de polesitter van race één Earl Bamber. Op een keurige achtste plaats Jeroen Mul als tweede Nederlander. Sebastiaan Bleekemolen had dit keer de vijftiende plaats als uitgangspunt, terwijl Jochen Habets in het 26 auto's tellende veld vanaf plek 23 moest beginnen. In de titelstrijd had Thiim na zijn winst van zaterdag de koppositie overgenomen en lag twee punten voor op Sean Edwards. Op drie en met een achterstand van 16 punten op de leider waren er nog kansen voor Michael Ammermüller, maar met twintig punten voor de winnaar en een negende startplaats als uitgangspunt wachtte de Duitser een zware taak.

r2 thiim
Nicki Thiim

Bij de start waren de Attempto Racing teamgenoten Thiim en Estre uitstekend weg. Omdat Jeroen Bleekemolen werd aangevallen door Stanaway en hij de Nieuw-Zeelander zelfs een paar bochten voor zich moest dulden, konden de nummers één en twee meteen wat afstand nemen. Nog voor de eerste omloop was voltooid, wist Bleekemolen zijn derde plaats weer te heroveren en zagen Thiim en Estre hun voorsprong tenietgedaan door de safetycar. In het middenveld was Clemens Schmid omgeduwd en bleef met schade op de baan staan, terwijl verder naar achteren Dylan Derdaele en Roar Lindland met elkaar in aanraking waren gekomen. De Belg strandde ook op de baan, terwijl de Noor met een afgebroken voorwiel een paar bochten verder rechtdoor schoot.

r2 estre
Kévin Estre

Na het vertrek van de safetycar veranderde er aan kop niet veel. Met een serie snelle rondetijden reed Thiim bij Estre weg en passeerde onbedreigd met een voorsprong van zes seconden voor de tweede keer dit weekend als winnaar de finish. Met zijn zege in race één had Thiim de leiding in de tussenstand al overgenomen van de betreurde Sean Edward en stelde met zijn zege de 2013 Porsche Mobil 1 Supercup titel definitief veilig. Omdat Ammermüller niet verder kwam dan plek acht, werd de op 15 oktober verongelukte Edwards postuum vice-kampioen, met de Duitser op plaats drie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet