Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Supercup: Earl Bamber verrassend snelste in Abu Dhabi

q kop

Het duurde even maar uiteindelijk is de uitslag van de Porsche Mobil 1 Supercup kwalificatie in Abu Dhabi dan toch bekend. De snelste tijd van Earl Bamber op het Yas Marina Circuit stond namelijk meer dan een uur 'under investigation' wegens het wellicht overschrijden van de 'track limits'. Uiteindelijk bleek het loos alarm en mocht de 23-jarige Nieuw-Zeelander zijn poleposition voor de race van vanmiddag behouden. Op plaats twee Nicki Thiim, die overigens wel de tweede race van zondagochtend vanaf poleposition mag vertrekken. Een keurige vierde plaats scoorde Team Bleekemolen-rijder Ben Barker, waarmee de Brit beste rookie was. Hoogst geklasseerde Nederlander was Jeroen Bleekemolen op positie negen, een plek waar de meervoudig kampioen ongetwijfeld niet tevreden over zal zijn. Met vijftien rijders binnen een seconde zijn de verschillen echter uiterst klein.

Tekst: Remco Scheelings
Foto: racecam.de

Op het Yas Marina Circuit worden dit weekend de achtste en negende ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup verreden. Een uiterst moeilijk en emotioneel laatste raceweekend voor de coureurs. Voor het eerst staat men aan de start zonder de op 15 oktober zo tragisch verongelukte Sean Edwards, waarbij de Brit ook nog eens de tussenstand van het kampioenschap aanvoert. Op twee volgt met een achterstand van 18 punten Nicki Thimm, terwijl nummer drie, Michael Ammermüller, al op 24 punten staat. Met twee races zijn er echter 40 punten te verdienen, maar of de Deen of Duitser erg blij met een eventuele titel zullen zijn, valt te betwijfelen.

q edwards 1
Overal zijn de herinneringen aan Sean Edwards zichtbaar
q edwards 2


Nieuw in de Porsche Mobil 1 Supercup is dit weekend het team GT3 Cup Challenge Middle East met als rijders de 51-jarige in Dubai woonachtige Duitse ondernemer Hannes Waimer en de 34-jarige Zwitser Antonio Giancola. De derde auto van het team wordt bemand door de pas 19-jarige Zaid Ashkanani, een student uit Koeweit die dit jaar met een zesde plaats algemeen de Rookie of the Year titel behaalde in de GT3 Cup Challenge Middle East. Bij MRS GT-Racing debuteert Kenji Kobayashi, een 45-jarige Japanse tandarts die in eigen land met ruim vijftien jaar ervaring als GT en Porsche specialist te boek staat. Aan zijn tweede Supercup raceweekend begint de Belg Dylan Derdaele, die bij MOMO-Megatron de na 15 Supercup seizoenen en meer dan 150 wedstrijden per direct gestopte Alessandro Zampedri vervangt.

q kobayashi
Kenji Kobayashi

Nederlanders in Abu Dhabi zijn uiteraard de vaste deelnemers Sebastiaan Bleekemolen en Jeroen Mul, terwijl ook Jeroen Bleekemolen weer van de partij is. Datzelfde geldt voor Jochen Habets.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet