Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Räikkönen krijgt geen salaris en overweegt te staken bij Lotus

Räikkönen

Het is nog niet zeker dat Kimi Räikkönen het seizoen uitrijdt bij het team van Lotus. De voormalig wereldkampioen heeft het hele jaar nog geen salaris ontvangen en overwoog in Abu Dhabi al niet niet te rijden. De Fin ging overstag, maar dat is geen garantie voor de laatste twee races van het jaar.

Tekst: Daan Jeuken

Onvrede
Räikkönen liet op de persdag donderdag verstek gaan en aangenomen werd dat dat was wegens het boardradio-conflict in India. Daar riep zijn engineer over de boardradio "Move the fuck out of the way", toen Grosjean naderde en dat taalgebruik schoot de Fin in het verkeerde keelgat. Eric Boullier moest na afloop openlijk zijn excuses aanbieden, maar het legde de onderlinge verhoudingen binnen Lotus wel bloot.

Toch was dit niet de aanleiding voor Räikkönens absentie, zo vertelde hij vandaag. "Ik houd van racen, maar een groot deel van dit werk is ook gewoon business. En daar is het feit dat ik dit jaar nog geen euro heb ontvangen. Ik moet ergens een lijn trekken en als ze daar overheen gaan, is dat niet mijn fout. Ik ben hier toch nog naartoe gekomen in de hoop de zaken op te kunnen lossen, zodat we het seizoen zo goed mogelijk kunnen afsluiten."

2014
Volgend jaar zal Räikkönen in ieder geval voor Ferrari rijden. Wie de tweede Lotus-coureur zal worden is nog niet duidelijk; Hülkenberg lijkt de voornaamste kanshebber, met Massa op twee. Maar als de financiële staat van het team zo nijpend is, zal een betalend coureur meer voor de hand liggen, zoals Maldonado. Aan de andere kant lijkt een investeringsdeal met Quantam Motorsports nabij, waardoor Lotus weer wat ruimer bij kas komt en toch voor Hülkenberg zou kunnen gaan.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet