Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Retro diversen

Retro: Boek en film 'Grand Prix Zandvoort' gepresenteerd

131031 Presentatie opening
Onder toeziend oog van Gijs van Lennep (l.) ontvangt Jacky Ickx (midden) het eerste exemplaar van Jan Lammers

Er zijn van die boeken waar je als liefhebber naar uitkijkt. 'Grand Prix Zandvoort' is zo'n boek. Geschreven door Mark Koense en uitgegeven in samenwerking met Tuvalu Media, het bedrijf van Roel Kooi, draagt het boek, tweetalig uitgevoerd in Engels en Nederlands, de ondertitel 'The history of the Dutch Formula One Grand Prix 1948-1985'. Gisteren vond de officiële overhandiging van het eerste exemplaar door Jan Lammers aan Jacky Ickx plaats voor het gebouw van het Instituut 'Beeld en Geluid' op het Hilversumse Mediapark. Uit die rijke archieven immers kwam een prachtige hoeveelheid historisch beeldmateriaal, dat is vereeuwigd op de DVD die bij het boek hoort. Een absolute aanwinst!

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

131031 Presentatie Talkrunde
Herinneringen ophalen: vlnr Jan Lammers, regisseur Martijn Lindenberg en Gijs van Lennep

Als je Jacky Ickx, Gijs van Lennep, Jan Lammers, de gebroeders Bob en Rodi Hoogenboom, Toine Hezemans, Hans Hugenholtz, John Bosch, Henny Vollenberg, regisseur Martijn Lindenberg – om slechts een klein aantal gasten te noemen – bij elkaar hebt, dan weet je dat er een bijzondere autosportbijeenkomst aan de gang is. En dat was het dan ook, gisteren in het Instituut 'Beeld en Geluid'. Veel was er van tevoren al over het nieuwe boek van Mark Koense en Tuvalu Media gezegd en geschreven en de verwachtingen waren hooggespannen.

131031 Presentatie Koense Ickx
Jacky Ickx met boekauteur Mark Koense

Herinneringen ophalen
Allereerst haalden Jan Lammers, Gijs van Lennep, Jacky Ickx en Martijn Lindenberg de nodige herinneringen op. Voor Lindenberg was de liveregistratie van de schokkende gebeurtenissen tijdens wat officieel de 'Grote Prijs van Nederland' van 1973 heette, zijn regiedebuut in de F1. Hij legde het allemaal vast en kan daar boeiend over vertellen. Ook Lammers, Van Lennep en Ickx verhalen graag over hun ervaringen uit het verleden op Zandvoort en met name Ickx kan op zijn bekende charmante wijze goed uitleggen wat Zandvoort zo speciaal maakte. Hij deed dat zelfs een klein beetje in het Nederlands, wat hem een verdiend applaus opleverde.

131031 Presentatie helmen
Stilleven uit de collectie van Martin van der Hulst: de helmen van tal van Nederlandse F1-rijders
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet