Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Kampioenen na spannende racedag bekend

480 mathieu kruger

Titels voor Kleefstra, Kruger/Drent en Van Oosten/Bijzitter.

Op hun thuiscircuit in de Drentse hoofdstad hebben René Kruger, Mathieu Kruger en Peter Drent het kampioenschap gehaald in de BMW Ooperon Cup in de Autosport Competitie Noord Nederland ACNN. De Asser equipe, met Mathieu Kruger aan het stuur, wist een race te winnen en eindigde de andere race als tweede. In de PTC Cup ging de titel naar Marcel Kleefstra uit het Friese Oenkerk. Het ACNN-kampioenschap in de Zilhouette Cup werd veroverd door Sipke Bijzitter en Hielke Oosten (Beetsterzwaag/Haulerwijk).

Tekst en foto's: PR

480 bijzitteroosten

Bijzitter/Oosten (Beetsterzwaag/Haulerwijk)

Dit duo uit Friesland greep in de tweede wedstrijd in de laatste bocht de eerste plek en pakte daarmee de volle buit aan punten. "We moesten er nog even hard aan trekken deze laatste racedag, maar het is wel een bekroning op een goed seizoen. We hebben slechts eenmaal niet uitgereden, maar alle andere races hoog gescoord", zei Sipke Bijzitter. Hielke Oosten vulde aan: "Door steeds alle gegevens van de wagen goed uit te lezen, konden wel elkaar ook ondersteunen en zo hielden we de verliezen beperkt."

De equipe Drent/Kruger uit Assen deed in de BMW Ooperon wat hun te doen stond: voorin eindigen en het kampioenschap grijpen. Naaste concurrent Han van Renselaar uit Zwolle kampte in de eerste van de twee races met een defecte auto.

480 van renselaar

Han van Renselaar (Zwolle)

Hij blies zijn motor op en moest al vroegtijdig opgeven. In de tweede race bleef hij aan de kant. De opgeblazen motor van zijn BMW zorgde ervoor dat hij in de laatste race van het seizoen zonder punten bleef, iets dat hem dit jaar nog niet was overkomen. Het maakte niet uit in eindstand, want het netto resultaat van de equipe Kruger/Drent was een stuk beter. "Het was zwoegen vandaag", zei Mathieu Drent die beide races achter het stuur zat. "Toch was het een superrace, vooral die tweede wedstrijd.

480 mathieu kruger1

Mathieu Kruger (Assen)

Door de erestraffen moest ik veel goed maken en dat lukte", aldus de nog maar 19-jarige Mathieu Kruger die samen met zijn teamgenoten René Kruger en Peter Drent het nummer 1 op de auto behoudt.

480 kleefstra1

Marcel Kleefstra (Oenkerk)

Voor Marcel Kleefstra uit het Friese Oenkerk eindigde het seizoen met twee overwinningen en hij keek direct na de huldiging tevreden terug. "Het is een geweldig seizoen geweest. Ik had slechts eenmaal een dip in de uitslagen en door het schrapresultaat konden we dat wegstrepen. Mede door het ondersteunende technische team van Johan Kraan hebben we de auto prima in orde en daardoor konden we het kampioenschap pakken", aldus de nog maar 17-jarige rijder. Wat Kleefstra komend jaar gaat doen weet hij nog niet. "Ik denk niet dat ik nog een jaar in de PTC Cup ga rijden, maar wat het wel wordt, weten we nog niet."
Ruben Lohuis (Nijverdal) werd tweede en in de race pakte hij de vierde en de tweede plek.

ACNN-organisator Peter Grondel kijkt met een goed gevoel terug op dit seizoen. "Ik ben verrast door de grote opkomst en goede deelnemersvelden. En dat in een tijd van crisis. Daarnaast was de competitie van ACNN erg spannend. Pas op de laatste wedstrijddag kwamen de kampioenen naar voren. Dat was een goede afsluiting van het seizoen." Grondel laat weten al druk bezig te zijn met de opzet van het seizoen 2014 van ACNN. "Er komen wat veranderingen, maar er wordt voor gezorgd dat het zeker zo'n mooi seizoen wordt, als dit jaar."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet