Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Persbericht: Spannende titelstrijd in alle ACNN-klassen op TT Circuit Assen

acnn finale 1

Zondag 27 oktober wordt een cruciale race dag voor de coureurs die meerijden in de Autosport Competitie Noord Nederland. De nieuwe ACNN-kampioenen worden die dag bekend. Op het TT Circuit Assen wordt dan de laatste ACNN-autorace van het seizoen verreden. Deze wedstrijd is gratis door het publiek bij te wonen. Dat het spannend wordt staat vast, want in de drie ACNN-klassen (PTC Cup, Ooperon BMW Cup en Zilhouette Cup) zijn de verschillen klein.

In de klasse van de kleine toerwagens, de PTC Cup, gaan zelfs twee coureurs met hetzelfde aantal punten aan de leiding. Marcel Kleefstra (Oudkerk) en Ruben Lohuis (Nijverdal) hebben ieder 233 punten. Ook de derde equipe, Sybren Deunick/Youri Verswijveren (Den Haag) zijn met 222 punten niet kansloos.
Marcel Kleefstra krijgt in de PTC Cup te maken met een uiterst gemotiveerde Ruben Lohuis. "Ik moet de druk op Kleefstra zo hoog mogelijk houden. Dat is mijn enige kans om de titel te pakken", zegt Lohuis. Hij staat samen met Kleefstra op 233 punten, maar omdat het slechtste resultaat van dit seizoen in mindering gebracht mag worden, is Kleefstra in het voordeel. Hij kan 15 punten wegstrepen, terwijl Lohuis 24 moet strepen. "Ik zie de race met vertrouwen tegemoet", zegt Kleefstra. "Wanneer alles normaal verloopt houd ik aan het eind negen punten voorsprong over."

acnn finale 2

In de Ooperon BMW Cup zijn de verschillen eveneens klein. Han van Renselaar (Zwolle) gaat aan de leiding met 216 punten, gevolgd door de Asser equipe Kruger/Kruger/Drent met 202 punten. De equipe René Kruger/Mathieu Kruger/Peter Drent heeft op dit moment weliswaar de tweede plaats in handen in de Ooperon BMW Cup, maar de kans op de titel is groot. "We moeten zorgen dat we voor Van Renselaar eindigen en dan hebben we het kampioenschap binnen", zegt René Kruger uit Assen. De Asser equipe kan vier punten van het totaal aftrekken, terwijl Zwollenaar Van Renselaar 22 punten in mindering moet brengen. De Ooperon BWM Cup is een klasse met BMW's E36 325i met een standaard motor. De wagens zijn gelijkwaardig aan elkaar, dus komt het helemaal op de capaciteiten van de coureur aan wanneer er verschil gemaakt moet worden.

In de Zilhouette Cup hangt de vlag er net zo bij: Bijzitter/Oosten (Beetsterzwaag/Haulerwijk) hebben 227 punten en de achtervolgers Van Luik/Munsterman (Ureterp/Linne) staan op 214.
Voor het duo Hielke van Oosten-Sipke Bijzitter zien de titelkansen er bijzonder gunstig uit. Het koppel kan nauwelijks meer bijgehaald worden door de equipe Van Luik-Munsterman. Wanneer beide equipes hun netto resultaat bekijken, blijven Bijzitter en Van Oosten de ranglijst aanvoeren. Het zal heel raar moeten gaan tijdens de finalerace, wanneer Bijzitter en Van Oosten geen kampioen worden. Uitvallen of een erg lage klassering moeten dan roet in het eten gooien. Toch zullen Van Luik en Munsterman de lijstaanvoerder scherp in de gaten houden en wanneer ze kunnen profiteren van een foutje, zal dat duo het niet nalaten.

Belangstellenden kunnen deze finalewedstrijden van ACNN gratis bekijken. Zonder kosten kan op de paddock worden geparkeerd en kunnen racefans een kijkje dicht bij de teams nemen. In veel gevallen kan zelfs met de coureurs worden gepraat. De wedstrijd op 27 oktober is de laatste van het seizoen 2013. Het ACNN-seizoen bestond uit acht raceweekenden, waarin ieder klasse twee wedstrijden op het programma had.
Zondag 27 oktober staat de eerste race gepland om 10.00 uur. Omstreeks 18.00 uur zijn alle ACNN-kampioenen bekend.
Als gastklasse is de All Dutch Porsche Club Racing aanwezig, een klasse met louter snelle Porsches.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet