Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Engelhart houdt met winst titelstrijd open

2013 Silence
Indrukwekkend eerbetoon ter nagedachtenis aan Sean Edwards

Met de overwinning van Christian Engelhart in de eerste race van de Duitse Porsche Carrera Cup op het circuit van Hockenheim is de beslissing in de titelstrijd in ieder geval uitgesteld tot morgen. De Duitse rijder van het team Konrad Motorsport kwam voor de beide Attempto-Racing-teamgenoten Kévin Estre en Nicki Thiim over de eindstreep en verkleinde zijn achterstand op kampioenschapsleider Estre daarmee tot acht punten. Morgen maken de twee onderling uit wie met de titel aan de haal gaat. Jaap van Lagen werd opnieuw fors van de baan gezet door Philipp Eng en eindigde als vijfde, terwijl ook Pieter Schothorst als achtste en gastrijder Jeroen Mul als tiende in de top tien reden.

Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat

In Memory of Sean Edwards 1

Voorafgaand aan de race stelden alle Porsche-coureurs, teamleden en tal van mensen uit de DTM-familie zich op het rechte stuk op voor een indrukwekkend eerbetoon aan de afgelopen week door een ongeval om het leven gekomen coureur Sean Edwards. Het team Project One, waarvoor de Brit in de Duitse Carrera Cup uitkwam, ontbreekt dit weekeinde in Hockenheim om begrijpelijke redenen op het appèl.

2013 Start PCC Final R1
Start van de voorlaatste race van het seizoen

Na de herdenking werd de race gestart, waarbij de als tweede vertrokken Engelhart al snel de leiding nam. Terwijl hij relatief zonder problemen de overwinning naar huis reed, maakten de beide Attempto-teamgenoten Estre en Thiim elkaar rondenlang het leven zwaar. Voor teambaas Arkin Aka waren het zenuwslopende momenten, maar uiteindelijk passeerde Estre zijn Deense teamgenoot en stelde zo de tweede plaats veilig. Jaap van Lagen reed lange tijd op de vierde positie en leek rustig te kunnen toekijken en te kunnen profiteren als Estre en Thiim elkaar eraf zouden rijden, maar uiteindelijk kreeg hij het zelf, zoals al vaker dit seizoen, aan de stok met de Oostenrijker Philipp Eng. Die zette hem naast de baan en nam zo de vierde plaats over. Van Lagen eindigde als vijfde. Pieter Schothorst kwam als achtste over de eindstreep, twee plaatsen voor Jeroen Mul. In het klassement voor B-rijders werd Wolf Nathan vijfde. Bas Schothorst werd als 29e geklasseerd. In de slotfase was er een safety-car-fase, nadat de Oostenrijker Christopher Zoechling in de grindbak was beland.

Uitslag:
1. Christian Engelhart (Dui), 13 r. in 26:46,933 (gem. 133,212 km/u)
2. Kévin Estre (Fra), op 0,555
3. Nicki Thiim (Den), op 1,710
4. Philipp Eng (Oos), op 1,893
5. Jaap van Lagen (Ned), op 2,113
6. Robert Lukas (Pol), op 2,549
7. Jeffrey Schmidt (Zwi), op 3,025
8. Pieter Schothorst (Ned), op 3,857
10. Jeroen Mul (Ned), op 4,379
22. Wolf Nathan (Ned), op 14,066 (5e B-klassement)
29. Bas Schothorst (Ned), op 23,844
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet