Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: Menno Kuus debuteert in Belcar

Menno Kuus maakt vandaag zijn Belcar-debuut tijdens de Belcar Midsummer Race op het circuit van Zolder. “Gisteren werd ik gebeld of ik wilde rijden”, aldus de Porsche GT3 Cup Semi-Pro kampioen van vorig jaar. Kuus bestuurt een Porsche 996 biturbo. Pim van Riet is ook van de partij, evenals Mike Hezemans die Jeroen Bleekemolen vervangt als teamgenoot van David Hart.

Tekst: Roy van der Laan Fotografie: Tim Böhme

 MKuus

Menno Kuus rijdt dit seizoen in de Porsche Supercup. Omdat een sponsor afhaakte kan hij niet het hele seizoen rijden. “Vanaf Magny-Cours ben ik weer van de partij”, vertelde hij op Zolder. Menno werd gisteren door het McDonald’s Racing Team benaderd of hij mee wilde rijden tijdens de races van de rhino’s GT Series, op 8 en 9 juli op Zolder. “Dat contact kwam via Anja Hartman van de organisatie van de klasse tot stand”, aldus Menno. “Tijdens ons gesprek kwam de Belcar-race van vandaag ter sprake. Het team zocht nog een rijder. Nu sta ik dus hier.”
Menno Kuus reed vorig jaar met de 390 pk sterke Porsche GT3 Cup, dit jaar promoveerde hij naar de 400 pk krachtige Porsche Supercup. “Nu rijd ik met 580 pk, dat is wel even iets anders”, ondervond hij tijdens zijn eerste rondjes. “De auto is niet alleen op de rechte stukken sneller dan mijn atmosferische Porsche 911 GT3, maar ook in de bochten. Deze Porsche heeft een veel grotere vleugel, waardoor de auto over meer downforce beschikt. Verder is de body breder, met bredere banden eronder.”
Menno hoefde maar kort aan de auto te wennen. In de vrije training reed hij al de vierde tijd in de snelste klasse 1.

Pim van Riet

Pim van Riet rijdt zijn eerste Belcar-race van het seizoen. “Ik werd dinsdag gebeld”, aldus de coureur met al de nodige Belcar-ervaring. “Ik deel een Porsche 996 GT3 met Robert den Otter. Ik rijd dit jaar sowieso drie races. Ik rijd de 24 uren van Zolder en de race op de Lausitzring. Mogelijk wordt dit programma later nog uitgebreid.”
Van Riet, die in de Dunlop SportMaxx Clio Cup voor Team Bleekemolen uitkomt, kreeg ook nog een telefoontje van Sebastiaan Bleekemolen. “Sebastiaan wordt vader, hij vroeg of ik hem wilde vervangen tijdens de race van de Porsche Supercup dit weekeinde op Indianapolis.”

Mike Hezemans

 Hezemans

Jeroen Bleekemolen maakt zoals bekend zijn rentree in de DTM. Zijn vaste vervanger in Belcar is zijn broer Sebastiaan, die (zoals u inmiddels begrepen heeft) ook niet beschikbaar is. David Hart kwam uiteindelijk bij Mike Hezemans uit. Mike bestuurt dus vandaag de Corvette C5R, om vervolgens naar Oschersleben af te reizen waar hij dit weekeinde in FIA GT uitkomt met de welbekende GLPK-Carsport Corvette C6R.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet