Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Sean Edwards verongelukt bij crash in Australië

edwards2


Porsche Supercup kampioenschapsleider Sean Edwards is bij een test op de Queensland Raceway in Australië dodelijk verongelukt. De 26-jarige coureur zat voor een privé-testsessie in een Porsche 996 als passagier naast een 20-jarige man uit Brisbane, toen die de controle verloor en hard de bandenstapels raakte. Edwards was op slag dood, de bestuurder van de Porsche ligt met levensgevaarlijke verwondingen in het ziekenhuis.

Met het overlijden van Edwards verliest de autosport een groot talent, dat juist op het moment van grote successen was gekomen. In zijn beginjaren stond Edwards te boek als een ruwe diamant, die echter af en toe nog te wild was. Juist nu de scherpe randjes er af waren en de jaren van oogsten waren aangebroken komt er helaas een vroegtijdig eind aan het succesverhaal van de getalenteerde coureur.

Edwards gaat in de Porsche Supercup met nog slechts 2 races te gaan in Abu Dhabi aan de leiding met 18 punten, hij won de 24 uur van Dubai en de 24 uur van de Nürburgring. Zijn medewerking aan de film Rush, waarin hij tijdens actiescenes optrad in de rol van zijn vader Guy Edwards, was voor hem een ander hoogtepunt in afgelopen jaar.

Sean Edwards zal herinnerd worden als een zeer vriendelijke rijder met een groot talent.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet