Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Marussia testcoureur María de Villota overleden

mariadevillota

María de Villota, de Marussia testcoureur die vorig jaar bij een testsessie levensgevaarlijk gewond raakte, is dood aangetroffen in een hotelkamer in Sevilla. De Spaanse is slechts 33 jaar oud geworden. De oorzaak van haar overlijden is nog niet bekend.


Foto: mariadevillota.es

De Villota verloor bij een incident tijdens een testsessie op Duxford Airfield haar rechteroog en liep daarnaast grote schade op aan haar schedel. De dochter van voormalig Formule 1-coureur Emilio de Villota herstelde wonder boven wonder goed en was dit jaar te gast bij de Spaanse Grand Prix. De Villota was in Sevilla om haar biografie 'Life is a gift' te promoten.


de villota

De Villotta, die van 2009 tot en met 2011 in de Superleague Formula uitkwam voor Atletico Madrid en daarin als beste resultaat een vierde positie scoorde, testte vorig jaar voor het Marussia Formule 1-team. Nadat zij op Duxford een rechte lijn test had gedaan keerde zij terug naar de pits, waarna haar bolide door nog onbekende oorzaak plotseling accelereerde en hard de laadklep van een geparkeerde vrachtwagen van het team raakte.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet