Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
F. Renault 1.6 NEC

Formule Renault 1.6 NEC: Vol startveld voor Finale Races op Zandvoort

CY7H6590

De Formule Renault 1.6 NEC Junior maakt zich op voor de vijfde ronde van het kampioenschap. De tweede race op Zandvoort telt 16 ingeschreven deelnemers, inclusief het nieuwe team van het bekende Lechner Racing. Martin Rump heeft de kans om zijn huidige voorsprong van 20 punten uit te breiden, terwijl zijn directe competitie in de vorm van Roy Geerts zal proberen om op zijn thuiscircuit dichterbij te komen.

Tekst en foto: PR

Zandvoort is voor de meerderheid van de coureurs bekend terrein, omdat het seizoen ook in de Nederlandse duinen van start ging. Naast de seizoensinschrijvingen van Stuart Racing Team, Provily Racing en Van Amersfoort Racing wordt het veld aangevuld met de coureurs van Trackstar Racing, Sundahl Racing en Scuderia Nordica. Het team van Walter Lechner, dat al jaren zijn sporen verdiend in de GT racerij, heeft dit jaar de omslag gemaakt naar formule racen en doet mee in Zandvoort met Florian Janits en Jan Schwitter.

Brian Kroon stapt het weekend in bij Provily Racing, waarbij hij teamgenoot wordt van Janneau Esmeijer en Patricio O'ward. Stuart Racing Team wordt dit weekend aangevuld met KNAF Talent First's Larry Tenvoorde.

Deze ronde loopt in het programma van de Formido Finale Races op Zandvoort, in het zelfde weekeind van de grote broer; Formule Renault 2.0 NEC. De eerste vrije training vindt plaats op vrijdag om 9 uur. De tweede volgt dezelfde dag om 13.00. De kwalificatie zal op zaterdag starten om 11.40, waarbij op dezelfde dag nog op 16.20 de eerste race verreden wordt. De laatste race op Zandvoort staat gepland op zondagmorgen om 11.50. Alle sessies kunnen worden gevolgd via de livetiming op www.raceresults.nu
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet