Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

ALMS: 8e achtereenvolgende ALMS zege voor Luhr/Graf in Virginia

De Muscle Milk Pickett Racing HPD Arx 03C van de combinatie Lucas Luhr/Klaus Graf behaalde in Virginia haar achtste achtereenvolgende ALMS-zege.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ALMS

2013 ALMS Virginia
8e achtereenvolgende ALMS zege voor de combinatie Luhr/Graf.

8e achtereenvolgende ALMS zege voor Luhr/Graf in Virginia
De combinatie Lucas Luhr/Klaus Graf behaalde in Virginia de achtste achtereenvolgende ALMS zege. Na een neutralisatie 45 minuten voor het einde kon de combinatie pas echt toeslaan. Lucas Luhr nam de leiding en versloeg de Dyson Racing Mazda met een voorsprong van ruim 22.846 seconden. Voor Luhr betekende het tevens zijn 49e ALMS-overwinning.

Lucas Luhr: "Het is prachtig om nu 49 overwinningen te hebben maar de bedoeling is om er tijdens Petit Le Mans een 50e van te maken. Vandaag hadden we van de Dyson Lola Mazda werkelijk goede concurrentie. De overwinning hing af van de strategieën en de laatste pitstops."

Guy Smith had met de Dyson Lola Mazda de pole gepakt. Johnny Mowlem ging vanaf pole van start en leverde tijdens de openingsfase een prachtig duel met Klaus Graf. Lucas Luhr reed de laatste 39 minuten aan de leiding. In de P2 klasse ging de overwinning naar de combinatie Ryan Briscoe/Scott Tucker in de HPD Arx 03B.Voor Briscoe betekende het zijn vierde overwinning dit seizoen. In de P2 klasse strijden Marino Franchitti en Guy Cosmo om het kampioenschap. Het puntenverschil tussen beiden bedraagt slechts vier punten.

In de GTC-klasse pakte Jeroen Bleekemolen samen met Cooper MacNeil een tweede plek achter de combinatie Ben Keating/Damien Faulkner. In de GT-klasse ging de overwinning voor de eerste maal naar de Risi Ferrari F458 GT van de combinatie Beretta/Malucelli.



Een zware crash tussen de Porsches van Marco Holzer en Eduardo Cisneros verliep gelukkig zonder kleurscheuren voor betrokkenen. De Porsche van Cisneros ging airborne en bezorgde een TV crew angstaanjagende momenten. Renger van der Zande eindigde met de Duitser Mirko Schulthis als zesde in de PC-klasse en 27e algemeen.

Uitslag
1. P1 Graf/Luhr Pickett HPD 2u46m11.675s
2. P1 Smith/Mowlem Dyson Lola-Mazda +22.846s
3. P2 Tucker/Briscoe Level 5 HPD +1 ronde
4. P2 Sharp/Lazzaro Extreme Speed HPD +1 ronde
5. P2 Franchitti/Cosmo/Johansson Level 5 HPD +1 ronde
6. PC Marcelli/Cumming BAR1 FLM +3 ronden
7. PC Bennett/Kimber-Smith CORE FLM +3 ronden
8. PC Mitchell/French BAR1 FLM +3 ronden
9. GT Beretta/Malucelli Risi Ferrari +4 ronden
10. GT Long/Braun CORE Porsche +5 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet