Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Kampioenschappen worden pas in slotraces bekend

Met de resultaten van afgelopen zondag in de tussenstanden verwerkt, is de spanning in de drie klassen van de Autosport Competitie Noord Nederland alleen maar toegenomen. Over vier weken worden in alle drie ACNN-klassen - de PTC, de Ooperon BMW Cup en de Zilhouette Cup - de kampioenen van 2013 bekend. Na zondagmiddag is het er alleen maar spannender op geworden.

Tekst en foto's: PR

480 kleefstra

Kleefstra klimt naar koppositie
In de PTC Cup, de klasse met de lichte toerwagens van Peugeot, Toyota en Citroën, is het Marcel Kleefstra uit het Friese Aldtsjerk die zich naast Ruben Lohuis (Nijverdal) aan kop wist te nestelen. Voor hem zijn de kansen op het kampioenschap toegenomen. Beide coureurs hebben na de race van zondag 236 punten achter hun naam staan.
"De kans op de titel wordt groter", aldus de coureur die na negen jaren kartracing dit jaar zijn debuut maakte in de PTC Cup. "We moeten ons slechtste wedstrijdresultaat wegstrepen aan het eind en dat kan inhouden dat ik over vier weken toch als beste uit de bus kom." Kleefstra heeft nagenoeg het gehele seizoen voorin meegedraaid, alleen begin augustus had hij een forse dip en wist toen nauwelijks te scoren. Dat resultaat, vijftien punten totaal, kan hij aan het eind van de competitie in mindering brengen, terwijl zijn naaste concurrent Lohuis zeker 24 punten moet laten schieten.

480 kruger drent

Asser equipe Kruger/Kruger/Drent rukt op
In de BMW Ooperon Cup had de Asser equipe Kruger/Kruger/Drent een uitstekende dag. Door hun overwinning in de eerste, en tweede plaats in de tweede race hebben ze zich naast Gerald Lekkerkerker (Elburg) op de tweede plaats genesteld. Weliswaar met achttien punten achterstand op lijstaanvoerder Han van Renselaar (Zwolle), maar het biedt perspectief. "Wanneer wij ons slechtste resultaat in mindering brengen, kunnen we over vier weken zelfs kampioen worden", laat Peter Drent weten. "Dan zullen we alles uit de kast halen." Wanneer die titel gepakt wordt, heeft Matthieu Kruger daarin een groot aandeel gehad, want hij rijdt alle wedstrijden. Peter Drent en René Kruger wisselen elkaar af.

In de Zilhouette Cup is het duo Bijzitter/Oosten (Haulerwijk/Beetsterzwaag) opgeklommen naar de eerste plaats. Dat deden zij door een tweede plek en een overwinning te pakken op het TT Circuit. Martin van Luik en Leon Munsterman (Ureterp/Linne) kwamen zondagmiddag niet verder dan een vijfde en een vierde plek.

In het bijprogramma zondagmiddag wist het Team Racing4fun de twee races in de Mazda MX5-klasse te winnen. De twee races in de Dutch Race Driver Organisation leverden winst op voor respectievelijk Team Jumper1 en Stuwaracing.

Alles wijst er op dat de ACNN-autoraces over vier weken, zondag 27 oktober, een groots festijn worden, waarbij de spanning hoog zal oplopen. Ook dan heeft het publiek gratis toegang op het TT Circuit in Assen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet