Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Porsche Cups: Chaos in eerste ronde Porsche Carrera Cup op Zandvoort. Race uitgesteld naar zondag

480 crash begin 8985

Chaos bij de start van de eerste Porsche Carrera Cup race op Circuit Park Zandvoort. Als de 38 wagens richting de Tarzanbocht rijden, verremt derde man Jaap van Lagen zich en klapt op de achterkant van de Porsche van klassementsleider Kevin Estre. Estre en Van Lagen vervolgen hun weg over het gras maar moeten de strijd met schade staken.

480 siedler 9001

In het middenveld wordt Jeffrey Smidt bij het uitkomen van de Tarzanbocht in de rondte getikt en Florian Spengler kan hem niet ontwijken. Ook Christian Engelhart heeft schade en Sean Edwards werpt met een zwaar rokende Porsche, vanwege een aanlopende band, een rookgordijn op tussen de Hunzerug en het Scheivlak.Alex Riberas kreeg een flinke tik van een collega en ging vervolgens vol tegen de rail van de Slotemakerbocht met enorme schade tot gevolg.

2013 Drivers after crash
Heftige Porsche discussies na afloop van de gebeurtenissen.

Allereerst komt de safetycar de baan op, maar het is de wedstrijdleiding al snel duidelijk dat de wedstrijd met de vele gestrande auto's, de vloeistoffen op de baan en schade aan de vangrail, geen verdere doorgang kan vinden. De rode vlag betekent het einde van de wedstrijd.

480 crash discussie 9008

De hulpploegen zijn driftig in de weer om de vangrails te repareren, wat geen eenvoudige opgave is omdat een groot stuk uit de vangrail geheel vervangen moet worden. Dit betekent dat de wedstrijd op het aangegeven tijdstip geen doorgang meer kan vinden. Na deze race moet er namelijk nog geracet worden voor de Europese Formule 3 met afspraken voor een live uitzending.

Nadat de Formule 3-race ook de nodige vertraging heeft opgelopen en het inmiddels al begint te schemeren heeft de wedstrijdleiding de terechte beslissing genomen de eerste race in de Porsche Carrea Cup niet meer te rijden vandaag. De race wordt verzet naar morgen, na afloop van de DTM-race en voor de race in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

2013 PC Jaap Out

Jaap van Lagen loopt teleurgesteld weg

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet