Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Spanning loopt op bij ACNN-races

Zilhouette HuismanHuisman Foto anderefoto

Met de voorlaatste ACNN-autorace op zondag 29 september op het TT Circuit Assen, loopt de spanning behoorlijk op bij de kampioenskandidaten. De te vergaren punten worden steeds kostbaarder, dus weet iedere coureur dat het belangrijk is te scoren en vooral geen punten te verspelen.


Tekst en foto: PR

Daar is het duo Lars en Paul Huisman uit Stadskanaal goed van doordrongen. Het tweetal staat derde in de tussenstand van de Zilhouette Cup en acht zich zeker niet kansloos om op te klimmen naar de tweede plaats. "Misschien dat aan het eind van het seizoen de eerste plek ook nog haalbaar is, maar dat moeten we dan bekijken. Eerst richten we ons op de tweede plek", laat Lars Huisman aan de vooravond van de ACNN-race weten. Hij houdt daarbij ook rekening met de zogenaamde "erestraffen" die worden gekoppeld aan de snelle bolides. Een auto die in een voorgaande race hoog gescoord heeft, zal langer in de pitlane moeten staan bij de pitstop dan een lager geklasseerde wagen. Dit om een optimale en spannende competitie te creëren binnen de Zilhouette Cup.

In die klasse gaat de equipe Van Luik/Munsterman (Ureterp/Linne) aan de leiding met 188 punten, op de voet gevolgd door Bijzitter/Oosten (Haulerwijk). Op enige afstand volgen de broers Lars en Paul Huisman met 161 punten. "Wij kunnen profijt hebben van de extra seconden die Bijzitter en Oosten in de pitlane moeten staan. En wie weet pakken we de tweede plaats daarmee."

Wanneer dat gaat gebeuren, is dat een behoorlijke opsteker voor het Stadskanaalster duo dat dit jaar debuteert in de Zilhouette Cup. "We hadden van te voren niet verwacht dat het zo goed zou gaan", laat Lars Huisman weten. "Het is een goede overstap geweest naar deze klasse, toen we een goed geprepareerde BMW konden kopen en de Ford Mustang konden inruilen."

Spanning is er niet alleen in de Zilhouette Cup, het geldt in het bijzonder voor de PTC Cup, waarin de kleine wendbare toerwagens Peugeot, Toyota en Citroën aan de start verschijnen. De eerste drie in de tussenstand maken alle drie nog kans op de eindzege. Ruben Lohuis (Nijverdal) heeft 200 punten, Marcel Kleefstra (Oudkerk) heeft er 199 en het duo Sybren Deuninck/Youri Verswijveren (Den Haag/Zandvoort) heeft er 192. Spannender kan het bijna niet. Deze tussenstand moet garant staan voor een spannende voorlaatste race, waarbij het publiek ook ditmaal weer gratis toegang heeft.

Omdat er in deze PTC Cup door iedere coureur een schrapresultaat – het slechtste resultaat - mag worden weggelaten, kan Marcel Kleefstra weleens als lachende derde uit de bus komen. Maar zover is het nog niet. Op 29 september zal iedereen flink aan de bak moeten om de punten in deze voorlaatste race veilig te stellen dat geeft ongetwijfeld spannende races, waarbij bumper-aan-bumper en deur-aan-deur gevechten zeker aan de orde zullen zijn in de wedstrijden.

In de derde ACNN-klasse, de BMW Ooperon Cup, is de spanning niet meer zo groot. Han van Renselaar (Zwolle) staat zeventien punten los van zijn achtervolger Gerarld Lekkerkerker (Elburg) en 21 punten voor op de Asser equipe Kruger/Kruger/Drent.

De gratis toegankelijk ACNN-wedstrijden op het TT Circuit worden gecompleteerd met enkele gastklassen. Een ervan is de DRDO die met drie verschillende klassen naar Assen komt en de andere gastklasse is de Ribank Mazda MX5 cup.
De ACNN-racedag op zondag 29 september op het TT Circuit begint om 9.00 uur met trainingen en de eerste race is om 11.05 uur. Parkeren op de paddock is ook gratis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet