Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing shows: Het sportnieuws op de IAA in Frankfurt

130910 IAA Overview
Tijdens de persdag was het nog (relatief) rustig. Dat wordt op de publieksdagen wel anders!

Aanstaande donderdag opent de Duitse bondskanselier Angela Merkel de Intenationale Automobil-Ausstellung in Frankfurt, van zaterdag aanstaande tot en met volgende week zondag is de tweejaarlijkse tentoonstelling in de Messe Frankfurt open voor publiek. In de vele hallen van het enorme complex (qua oppervlakte is de autobeurs verreweg de grootste van de Europa) staan weer heel wat fraaie primeurs. Met name de Duitse industrie pakt er als vanouds groots uit, terwijl ook de importmerken zich op de grootste afzetmarkt van Europa niet onbetuigd laten. AUTOSPORT.NL keek er al rond en ging op zoek naar het sportieve nieuws.

Tekst: René de Boer (vanuit Frankfurt, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

130910 IAA FormulaE

Belangrijkste sportnieuws was toch wel de onthulling van de wedstrijdauto voor de volgend jaar te starten FIA Formula E-klasse. De auto werd ontwikkeld door Dallara, terwijl ook McLaren (voor de motor), Williams (voor het hybridesysteem) en Renault (voor de elektrotechnologie), alsmede Michelin als bandenpartner bij het project betrokken zijn. De totale auto is het product van een consortium onder de naam Spark Racing Technologies, waar Frédéric Vasseur, ondermeer bekend van het ART-GP2- en -3-team, aan het hoofd staat.

130910 IAA FormulaE Pneu

Opmerkelijk: er gaat geracet worden met een soort 'all-weather'-band van Michelin, met profiel. "Alleen als het echt erg hard regent, worden er echte regenbanden gemonteerd", aldus een zegsman.

130910 IAA Citroen WTCC

De C-Elysée, waarmee Citroën volgend jaar in ieder geval met Sébastien Loeb en Yvan Muller aan het WTCC gaat deelnemen, zagen we al in allerlei filmpjes. In Frankfurt wordt de auto voor het eerst in het echt aan het publiek getoond.

130910 IAA Peugeot

Bij zustermerk Peugeot zagen we de indrukwekkende 208, waarmee Sébastien Loeb in recordtijd Pikes Peak beklom. Op de achtergrond de 208 GTi die goed was voor een klassezege in de 24-uursrace van de Nürburgring met onder anderen Christiaan Frankenhout.

130910 IAA Opel Adam

Ook bij Opel mag autosport weer. Het merk toonde een Astra OPC uit de Duitse VLN-serie en deze Adam R2 in rallyversie, die in handen van Horst Rotter als 'dubbel-nul-auto' bij de ADAC Rallye Deutschland in actie kwam. De Duitse WK-ronde is, zoals bekend, een asfaltrally. Knap, dat je een auto dan zo vies kan maken! Of zou het dan toch voor de show zijn gedaan?

130910 IAA Formule Ford

Bij Ford op de stand troffen we een Formule Ford met EcoBoost-motor en vleugel. Dat laatste vinden we eigenlijk niet bij Formule Ford passen. Maar goed, het is in ieder geval een positief signaal dat Ford in ieder geval nog aandacht besteedt aan de formulewagenklasse.

130910 IAA Radical

Radical toonde een nieuwe sportwagen met vleugeldeuren.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet