Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BPO

De Haan, Van der Slik en Van der Dong verdelen de buit in Burando Production Open

link.jpg

Cees de Haan heeft tijdens de Trophy of the Dunes een dubbelslag in het Burando Production Open geslagen. De coureur met de SEAT Léon Supercopa moest er in divisie 1 echter flink voor strijden. In de eerste race op zaterdag had hij te kampen met een defecte koppeling, terwijl De Haan op zondag pas in de laatste ronde de leiding pakte. BMW 120d-coureur Kevin van der Slik behoudt zijn positie als klassementsaanvoerder, door op zaterdag in divisie 2 te zegevieren. Een dag later stond Dennis van der Dong (BMW 320d) op de hoogste trede van het podium van Circuit Park Zandvoort.

Tekst en foto's: PR

Het Burando Production Open reed tijdens de Trophy of the Dunes haar races met versterking van haar Duitse collega's uit de German Tourwagen Cup, wat resulteerde in een spectaculair startveld, met vertegenwoordiging van automerken als Audi, BMW, Ferrari, KTM en Porsche.

In de openingsrace stelde Cees de Haan de overwinning in de eerste divisie van het Burando Production Open veilig. Hij had te kampen met een defecte koppeling aan boord van zijn SEAT Léon Supercopa, maar wist toch een spannend duel om de zege met Kevin van Eldik aan te gaan. "Tegen het einde van de race kreeg zowel Kevin als ik technische problemen. Het zorgde voor een mooi gevecht, want ik kon op een gegeven moment de versnelling niet goed vinden, waardoor Kevin er naast kon komen. We raakten elkaar kort, maar gelukkig wist ik er voor te blijven. Een geweldige race!"

Kevin van Eldik: "De eerste plek had ik graag gepakt en dat zat er ook zeker in, maar halverwege de race kwam ik ineens vermogen te kort. Wat het probleem exact was is ons nog niet duidelijk. Cees en ik raakte elkaar aan het einde even in de S-bocht, zo dicht zaten we bij elkaar. Maar de schade is gelukkig beperkt, hopelijk kan ik morgen revancheren."

In de tweede divisie leek Jim Raaijmakers tijdens zijn debuut in het BPO direct de overwinning veilig te stellen. Maar hij overschreed tot vier keer toe de richttijd, waardoor hij een drive through penalty opgelegd kreeg. Klassementsaanvoerder Kevin van der Slik nam dankbaar de grootste beker in ontvangst. Johan Hoogewerff stelde met zijn Volvo 850 de tweede positie veilig. Het gevecht om de derde plaats op het erepodium werd door twee dames uitgevochten. Renate Wilschut wist uiteindelijk haar BMW 120d voor de 123d van Liesette Braams over de finish te brengen.

Na een regenbui boven Circuit Park Zandvoort, werd zondag de tweede race van het Burando Production Open op een opdrogende baan aangevangen. Peter van der Ham opende sterk door in drie ronden tijd een voorsprong van drie seconden op te bouwen, maar lang kon Van der Ham zijn voorsprong niet vasthouden. "Ik had m'n auto voor regen afgesteld. Dat was dus de verkeerde beslissing", lichtte hij na afloop toe.

Terwijl Van der Ham terugviel, wisten Kevin van Eldik en Cees de Haan elkaar weer te vinden. In een sensationele slotfase vochten de concurrenten een spectaculaire tweestrijd voor de overwinning uit. In de laatste ronde slaagde De Haan er in zijn gewezen concurrent te passeren. "Kevin had minder vermogen bij het uitkomen van de bochten, waardoor ik in een klein gaatje kon duiken om de leiding en daarmee ook de winst veilig te stellen. Dat had ik niet meer verwacht!"

In divisie 2 kwam de strijd tussen Jim Raaijmakers en Pieter van der Wal in de derde ronde in het Scheivlak tot een hoogtepunt. Zij kwamen met elkaar en vervolgens de vangrail in aanraking, waardoor zij allebei konden uitstappen. Kevin van der Slik ging aan kop, maar hij moest zijn auto met een technisch defect in het gras parkeren. Dennis van der Dong profiteerde en bracht zijn BMW 320d, voor de merkgenoten Renate Wilschut en Liesette Braams over de eindstreep.

bmw.jpg

Door het uitvallen van Van der Slik in de tweede race, is de spanning in het kampioenschap helemaal terug. De ontknoping in het kampioenschap van het Burando Production Open vindt plaats tijdens de Formido Finaleraces, 12 en 13 oktober op Circuit Park Zandvoort.

UITSLAG TROPHY OF THE DUNES 2013 – CIRCUIT PARK ZANDVOORT
Race 1 Burando Production Open:
1. Cees de Haan, SEAT Léon Supercopa, 16 ronden in 32:35,782 minuten (divisie 1)
2. Kevin van Eldik, BMW M3 Compact (divisie 1)
3. Peter van der Ham, BMW E46 M3 (divisie 1)
4. Bart den Hartog, Alfa Romeo 155 (divisie 1)
5. Twan Knop, Audi TT LPG (divisie 1)
6. Kevin van der Slik, BMW 120d (divisie 2)
7. Johan Hoogewerff, Volvo 850 (divisie 2)
8. Renate Wilschut, BMW 120d (divisie 2)
9. Liesette Bramas, BMW 123d (divisie 2)
10. Barry van der Dong, BMW 320d (divisie 2)
11. Pieter van der Wal, BMW Compact (divisie 2)
12. Jim Raaijmakers, Renault Clio (divisie 2)

Race 2 Burando Production Open:
1. Cees de Haan, SEAT Léon Supercopa, 16 ronden in 32:24,688 minuten (divisie 1)
2. Kevin van Eldik, BMW M3 Compact (divisie 1)
3. Peter van der Ham, BMW E46 M3 (divisie 1)
4. Bart den Hartog, Alfa Romeo 155 (divisie 1)
5. Twan Knop, Audi TT LPG (divisie 1)
6. Dennis van der Dong, BMW 320D (divisie 2)
7. Renate Wilschut, BMW 120d (divisie 2)
8. Liesette Braams, BMW 123d (divisie 2)
9. Johan Hoogewerff, Volvo 850 (divisie 2)
10. Kevin van der Slik, BMW 120d (divisie 2)
11. Jim Raaijmakers, Renault Clio (divisie 2)
12. Pieter van der Wal, BMW Compact (divisie 2)

Stand Burando Production Open:
1. Kevin van der Slik, 137 punten
2. Cees de Haan, 134
3. Renate Wilschut, 115
4. Dennis van der Dong, 110
5. Frank Wilschut, 87
6. Liesette Braams, 83
7. Kevin van Eldik, 79
8. Pieter van der Wal, 79

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet