Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Porsche Cups

Persbericht: Bas en Pieter Schothorst scoren goed in Porsche Carrera Cup op de Nürburgring

PCC613 TU3665

De Nürburgring was de plaats van handeling voor de tiende en elfde race van het seizoen in de Porsche Carrera Cup Deutschland, waarin ook Bas en Pieter Schothorst in actie kwamen. In totaal 84.000 bezoekers waren getuige van de beide races, waarin de beide McGregor/DHL-Porsches, ingezet door het Team Bleekemolen, in de voorste gelederen van het veld te vinden waren. Pieter Schothorst behaalde als vijfde in de eerste race zijn tot nu toe beste seizoensresultaat, in de tweede race eindigde hij als tiende. Bas Schothorst scoorde met de plaatsen 13 en 14 eveneens in beide races punten.

De Nürburgring behoeft nauwelijks nadere introductie. In 1927 werd het ruim 20 kilometer lange circuit, aangelegd als werkgelegenheidsproject, in het prachtige heuvellandschap van de Eifel geopend en sindsdien vonden er op de Nordschleife tal van legendarische races met formulewagens, sportwagens en toerwagens plaats. Niet in de laatste plaats na het zware ongeval van Niki Lauda in 1976 werd het aantal racesop de Nordschleife teruggeschroefd. Er werd een nieuw Grand Prix-circuit aangelegd, dat in 1984 werd geopend en sindsdien een aantal keren werd gemoderniseerd. De Porsche Carrera Cup Deutschland kwam tijdens het weekeinde in actie op de zogeheten 'Kurzanbindung', de korte baanvariant van 3,629 kilometer. "Een leuk circuit", oordeelde Pieter Schothorst, terwijl ook Bas Schothorst het er goed naar zijn zin had.

In de vrije training reed Pieter Schothorst de tiende tijd van de in totaal 34 deelnemers, Bas Schothorst werd als 15e geklasseerd. "Het ging prima en als het zo doorgaat, kunnen we ook in de tweede kwalificatieheat voor de beste 15 rijders terechtkomen", aldus Pieter Schothorst na afloop van de sessie. Dat lukte inderdaad: Pieter Schothorst kwalificeerde zich als achtste, Bas Schothorst reed de 14e tijd.

 

PCC613 TU3427

Race 1:
Met de vijfde plaats behaalde Pieter Schothorst in de eerste race zijn beste seizoensresultaat tot nu toe in de klasse. "Ik had een goede start en kon meteen een plek goedmaken. Daarna vond ik de aansluiting bij Engelhart en Eng, rijders met veel ervaring, van wie ik het tempo goed kon bijhouden", zei hij. "Ik had wel wat last van onderstuur, maar dat ligt ook een beetje aan het circuit. Met mijn vijfde plaats en mijn klassering als beste 'rookie' ben ik heel tevreden!" Ook Bas Schothorst was content met zijn wedstrijd, waarin hij als 13e werd geklasseerd. "Ik had een goede race, waarin ik vooral lange tijd met Jaap van Lagen heb gestreden. Ik kon rijders als Estre, Johnston en Lukas voor me goed volgen. De snelheid zat er goed in."

Race 2:
In de tweede race had Pieter Schothorst een goede start, maar zijn opmars werd in de achtste ronde teniet gedaan doordat een concurrent hem in de rondte tikte. "Robert Lukas raakte me, waardoor ik van de baan raakte. Daardoor viel ik terug van de zesde naar de tiende plaats en in de resterende ronden kon ik geen plaatsen meer goedmaken. Met het weekeinde als geheel ben ik tevreden, ik kon de snelheid goed bijhouden en ik heb veel punten gescoord." Bas Schothorst meldde na afloop van de wedstrijd: "Al met al was het voor mij een prima race. Ik zat in een groepje met meerdere rijders en het is natuurlijk altijd moeilijk om aan te vallen als je tegelijkertijd ook moet verdedigen, maar het was zeker een spectaculaire race. De snelheid was prima en ik stel vast dat we steeds meer progressie boeken, wat een goed gegeven is."

 

PCC613 TU3322

De volgende races in de Porsche Carrera Cup worden verreden op 14 en 15 september op het circuit van Oschersleben.

Uitslag race 1:
1. Sean Edwards (GBr), 16 r. in 25:56,079 (gem. 134,331 km/u)
2. Nicki Thiim (Den), op 6,128
3. Christian Engelhart (Dui), op 6,827
5. Pieter Schothorst (Ned), op 10,202
13. Bas Schothorst (Ned), op 21,362

Uitslag race 2:
1. Christian Engelhart (Dui), 23 r. in 35:36,382 (gem. 140,650 km/u)
2. Michael Christensen (Den), op 0,267
3. Kévin Estre (Fra), op 1,225
10. Pieter Schothorst (Ned), op 10,774
14. Bas Schothorst (Ned), op 29,579

Stand na 11 van 17 races:
1. Kévin Estre, 161 punten
2. Nicki Thiim, 148
3. Christian Engelhart, 139
13. Pieter Schothorst, 40
18. Bas Schothorst, 23

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet