Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Div: Lohuis profiteert van misstap Kleefstra in ACNN op TT Circuit Assen

Kleefstra02 Foto Bert van Dalen

Marcel Kleefstra (12) wordt aangetikt, waardoor hij buiten de baan komt en geen punten haalt.

Wat hem dit seizoen nog niet eerder overkwam, beleefde Marcel Kleefstra op TT Circuit Assen tijdens de ACNN-races. De autocoureur uit Oudkerk wist alle wedstrijden van dit seizoen voorin te eindigen, maar zondagmiddag ging het mis. Daardoor is hij tevens de koppositie in de PTC (Peugeot, Toyota, Citroën) Cup kwijtgeraakt aan Ruben Lohuis (Nijverdal).

Tekst en foto's: PR

In de eerste race ging het in de GT-bocht fout voor Kleefstra. Hij belandde buiten de baan. Daarmee was zijn eerste race van de dag voorbij. Waar Kleefstra normaliter een podiumplek pakt, lukte hem dat ook niet in de tweede race van de PTC Cup. Hij werd vierde. "Ik had vandaag echt mijn dag niet. In de eerste race wilde ik vanuit de Ramshoek de GT-bocht insturen, maar werd aangetikt door de wagen van Verswijveren en toen was het voor mij gedaan", aldus Kleefstra die zijn ruime voorsprong in het kampioenschap zag slinken. In de tweede race, waarin Kleefstra door het uitvallen in race één achteraan moest starten, klom hij al snel op naar de derde plek. "Maar", zei hij na afloop, "ik zag dat het gat met de eerste twee rijders te groot was. Uiteindelijk lukte het mij ook niet de derde plek vast te houden. Volgende keer beter."

Ruben Lohuis (Nijverdal) profiteerde van de misstap van Kleefstra. Lohuis won de eerste race en werd tweede in de tweede wedstrijd achter de equipe Johan Kraan/Henk Thijssen (Hattum). Hij liep daardoor 25 punten in op Kleefstra, waardoor Lohuis de eerste plaats van hem overnam. Het verschil is weliswaar krap, twee punten, maar de PTC Cup heeft nu een nieuwe leider.

QA3 9742 damespodium foto anderefoto

Het podium van de dameshuldiging, met rechts Helen Brons die derde werd.

Opvallende deelneemster in de PTC Cup was Helen Brons. De blonde inwoonster van Assen reed haar eerste echte autorace en kwam tweemaal als derde dame over de streep. "Dit is enorm leuk om te doen. Ik ben verleden jaar besmet geraakt met het racevirus tijdens een relatiedag. Daarna heb ik nogmaals mogen kennismaken met de autosport en in maart van dit jaar heb ik een racecursus gevolgd. Dit is echt geweldig", aldus Brons. Ze wil dolgraag doorgaan met de racesport. "Nu eerst maar eens op zoek naar sponsoring, want ik wil heel graag verder."

In de Ooperon Cup ging de winst tweemaal naar Assenaar en routinier Henk Tappel. In de Zilhouette Cup gaven beide races verschillende winnaars. Lars en André Huisman (Stadskanaal) wonnen de eerste race en de equipe Munsterman/Van Luik (Ureterp/Linne) wonnen de tweede wedstrijd.

Als gastklasse kwam de Colin Chapman Trophy tweemaal in de baan. De eerste race leverde winst op voor Co de Vet en de tweede wedstrijd werd een prooi voor Jeroen Liscaljet.

De ACNN-races worden op 29 september voortgezet met de voorlaatste race van het seizoen, opnieuw op het TT Circuit Assen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet