Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN gaat beslissende fase in

AndereFoto0797 ACNN20130707

Nadat het geluid van de Formule 1 bolide van David Coulthard is verstomd, komen de coureurs van Autosport Competitie Noord Nederland (ACNN) weer in actie op het TT Circuit Assen. Zondag 11 augustus, waarop de races ook gratis zijn bij te wonen, staan zes autoraces op het programma. De bekende ACNN-klassen PTC Cup, Ooperon Cup, Zilhouettes en DTC komen aan de start, maar ook de bolides uit de Colin Chapman Trophy.

Tekst en foto's: PR

Voor de ACNN-coureurs wordt de strijd om de punten steeds serieuzer, zeker met het eind van het seizoen in zicht. Na de race op 11 augustus zijn er nog twee wedstrijddagen te gaan (29 september en 27 oktober).

Met dat in het achterhoofd moet Marcel Kleefstra (Oudkerk) zich redelijk ontspannen voelen. De coureur in de PTC Cup gaat met een forse voorsprong aan de leiding. Kleefstra staat op 184 punten, zijn naaste belager Ruben Lohuis (Nijverdal) heeft er 161. Lohuis voelt wel de hete adem van Sybren Deunick en Youri Verswijveren in de nek, want die staan slechts drie punten achter hem.

AndereFoto0407 ACNN20130707

Aanmerkelijk spannender wat betreft de koppositie is het in de Ooperon Cup. In deze klasse liggen de nummers één en twee slechts twee punten uitelkaar. De equipe René Kruger/Matthieu Kruger/Peter Drent (allen Assen) staat op 157 punten en de directe concurrent Han van Renselaar (Zwolle) heeft er 155. Daar is dus volop strijd en de klasseringen in beide races die de Ooperon Cup rijdt op 11 augustus zijn erg belangrijk.

Nagenoeg net zo spannend is het in de Zilhouette Cup. Daarin gaan Sipke Bijzitter/Hielke Oosten uit Haulerwijk aan de leiding met 155 punten. Slechts drie punten daar achter staan Martin van Luik (Ureterp) en Leon Munsterman (Linne).

Het programma van de ACNN-races op 11 augustus wordt extra aangekleed met de Colin Chapman Trophy, wagens die gebaseerd zijn op de prachtige bolides die de Britse constructeur Colin Chapman heeft ontworpen. In deze klasse rijden onder meer de bekende Lotus Seven-bolides en de Donkervoort mee. Colin Chapman werd in de jaren zestig wereldberoemd met zijn erg succesvolle Lotus Formule1 bolides.

AndereFoto0973 ACNN20130707

De wedstrijddag van ACNN begint op zondag 11 augustus om 09.00 uur met trainingen en de eerste race is om 11.20 uur gepland. Er wordt geen entree geheven en het publiek kan ook voor niets op de paddock kijken en zelfs de auto op de paddock parkeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet