Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Div: ACNN-deelnemers strijken neer in Zolder

ACNN-AndereFoto 5193 Patrick de Vreede

Het deelnemersveld van ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) strijkt op zondag 21 juli neer op het circuit van Zolder in België. Daar wordt de vijfde wedstrijddag van de competitie verreden. De wedstrijd op het Belgische circuit kan voor veel deelnemers een sleutelwedstrijd worden, want in de drie ACNN-klassen begint de strijd om de kopposities zich af te tekenen. Na vier van de acht racedagen is de spanning in de Zilhouette Cup het grootst. In deze klasse met snelle 2,5 liter BMW's, die uitgerust zijn met een krachtbron van 200 pk, gaat de equipe Sipke Bijzitter (Haulerwijk)/Hielke van Oosten (Beetsterzwaag) aan de leiding met 121 punten. Het duo wordt op de voet gevolgd door Martin van Luik (Ureterp)/Leon Munsterman (Linne) met 116 punten. Ook de derde equipe Carlijn Bergsma (Amsterdam)/Pieter de Jong (Kropswolde) is zeker niet kansloos, want hun achterstand op de tweede plaats bedraagt slechts acht punten.

Tekst en foto's: PR

Ook veel spanning is er nog in de Ooperon Cup, waarin de BMW E36 toerwagens uitkomen. René en Matthieu Kruger en Peter Drent (Assen) hebben in de tussenstand de koppositie in handen met 139 punten. Het trio heeft een voorsprong van zes punten op Han van Renselaar (Zwolle) en maar liefst 32 op Gerald Lekkerkerker uit Elburg.

De enige klasse waarin al veel tekening in de strijd te zien is, is de PTC Cup. In deze klasse met de driedeurs modellen 107 van Peugeot, Aygo van Toyota en de C1 van Citroën is Marcel Kleefstra (Oudkerk) lijstaanvoerder.

marcel kleefstra compositie

Deze Fries staat met 146 punten behoorlijk los van zijn achtervolger Ruben Lohuis (Nijverdal) die 124 punten achter zijn naam heeft. Lijstaanvoerder Kleefstra heeft in de afgelopen vier wedstrijddagen laten zien zijn mannetje te staan, want hij wist niet alleen vijf races te winnen, ook zette hij diverse malen de snelste ronde neer. Ook dat levert extra punten op voor de titelstrijd.
Op iedere wedstrijddag van ACNN worden per klasse twee races verreden. Op het circuit van Zolder kunnen de coureurs dus heel wat punten bijeen sprokkelen.

ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) stelt zich het promoten van de autosport ten doel. Het motto van ACNN is het bieden van veel raceplezier voor een normaal budget.
ACNN organiseert jaarlijks acht wedstrijddagen. De meeste worden verreden op het TT-Circuit Assen, maar er zijn ook uitstapjes naar Circuit Park Zandvoort, Spa-Francorchamps en het circuit van Zolder. Zondag 21 juli is het circuit van Zolder decor van de ACNN-races.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet