Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

ACNN: Team Huisman neemt revanche op TT Circuit Assen

ACNN 5094 huisman

De broers Lars en Paul Huisman uit Stadskanaal hebben zondagmiddag op het TT Circuit Assen de autorace in de Zilhouette-klasse gewonnen. Tijdens de wedstrijden van Autosport Competitie Noord Nederland zegevierde het duo in de eerste wedstrijd en werd als tweede geklasseerd in de tweede race. Marcel Kleefstra (Oudkerk) won de races in de PTC Cup en de races in de Ooperon Cup werden een prooi voor Matthieu Kruger en Peter Drent uit Assen.

Tekst en fotografie: PR

De wedstrijden van de Zilhouettes eindigden ogenschijnlijk zowel in de eerste, als in de tweede race in een overwinning voor het duo Lars en Paul Huisman uit Stadskanaal. Maar aan het eind van de tweede race kreeg de Stadskanaalster equipe 30 seconden straftijd, waardoor ze terugvielen naar de tweede plaats. Die straf had het duo aan zichzelf te wijten, want in de laatste ronde overschreden ze de witte lijnen van het circuit en dat is niet toegestaan.

Toch mag gesteld worden dat de equipe zich revancheerde voor hun slechte optreden in juni, toen versnellingsbakproblemen een hoge klassering in de weg stonden. Ditmaal pakte de race gunstig uit voor het tweetal, hoewel het er bij de start van de tweede race niet goed voor het koppel uit zag. "Ik liet de wagen veel te snel opkomen, waardoor de banden bij de start slipten. Daardoor verloor ik nogal wat plaatsen en kwam als achtste na de eerste ronde door", liet Lars Huisman weten. Zelf reed hij het gat naar de vierde plaats dicht en nadat broer Paul het stuur had overgenomen werden ook de andere concurrenten gepasseerd en kon de eerste plaats veiliggesteld worden. Tot het moment dat de jury ingreep en hen terugverwees naar de tweede plaats.

In de Ooperon Cup ging de winst tweemaal naar Matthieu Kruger en Peter Drent uit Assen met hun BMW E36. In de eerste race was het gat met tweede man Han van Renselaar (Zwolle) 22 seconden, in de tweede wedstrijd was dat gat 17 seconden. Kruger/Drent toonden in deze wedstrijd aan dat de equipe superieur was ten opzicht van zijn concurrenten.

 

ACNN 5511 kleefstra

Marcel Kleefstra uit Oudkerk heeft uitstekende zaken gedaan. De coureur won tijdens de ACNN autoraces beide wedstrijden in de PTC Cup, de klasse met lichte toerwagens als Peugeot, Toyota en Citroën. Kleefstra revancheerde zich hiermee voor de wedstrijd van een maand geleden, toen hij in de middenmoot eindigde. Door de winst zondagmiddag en ook door het neerzetten van de snelste ronde in beide races, heeft hij de leidende positie in zijn klasse stevig in handen. Kleefstra voegde 43 punten aan zijn totaal van 103 toe en heeft een fors gat geslagen met zijn achtervolgers.
In de tussenstand staat Ruben Lohuis uit Nijverdal tweede. Lohuis werd zondag tweemaal tweede op het Asser asfalt en kijkt tegen een achterstand van 22 punten aan. Zondag bleef Lohuis in beide races de equipe Deuninck/Verswijveren (Den Haag) voor.

Een opvallende klasse die ACNN op het programma had staan was de CCRC, een categorie met een groot gehalte aan Lotus Seven- en Donkervoort-bolides. Deze gastklasse streed om de Colin Chapman Trophy en die leverde tweemaal winst op voor Co de Vet in de klasse boven 180 pk. Andrew Vosselman zegevierde in de eerste race in de klasse onder 180 pk, terwijl Ewald Klip de tweede race naar zich toe trok.

De volgende wedstrijd van Autosport Competitie Noord Nederland wordt verreden op het Belgische circuit Zolder op zondag 21 juli.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet