Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Persbericht: Gratis toegang bij ACNN-races op TT Circuit Assen

ACNN020613a

Op het TT Circuit Assen, waar eind juni nog de wereldtoppers in de MOTOGP hun Grand Prix reden, wordt op zondag 7 juli de vierde wedstrijddag van ACNN verreden. De klassen met de snelle BMW's en de pittige kleine toerwagens komen ook nu weer aan de start, maar tevens komt er een bijzondere categorie naar Assen. Dat is een klasse met onder andere de prachtige Lotus Seven en Donkervoort wagens. Deze races van Autosport Competitie Noord Nederland op 7 juli zijn gratis voor het publiek toegankelijk.

Tekst en foto's: PR

In alle drie ACNN-klassen is het spannend, vooral in de Ooperon BMW Cup. In deze categorie met BMW E36 325i toerwagens gaat de Zwollenaar Han van Renselaar aan de leiding met 97 punten, maar hij voelt de hete adem van de Asser equipe René Kruger/Mathieu Kruger/Peter Drent in zijn nek. Dit trio heeft slechts één punt achterstand. Aangezien winst twintig punten oplevert en de tweede plaats achttien, kunnen de rollen na de race op het TT Circuit omgedraaid zijn.

In de PTC Cup, de klasse vernoemd naar de auto's die hierin rijden (Peugeot 107, Toyota Aygo en de Citroën C1) is de eerste plaats met 103 redelijk stevig in handen van Marcel Kleefstra (Oudkerk). Maar achter hem hebben de nummers twee en drie een gelijk aantal punten. Zowel Ruben Lohuis (Nijverdal) als de equipe Sybren Deuninck (Den Haag)/Youri Verswijveren (Zandvoort) hebben 88 punten, daar komt in ieder geval verandering in.

De strijd in de Zilhouette Cup, de klasse met snelle 2,5 liter BMW-bolides, gaat vooral tussen de equipes Carlijn Bergsma (Amsterdam)/Pieter de Jong (Kropswolde) en Martin van Luik (Friesche Palen)/Leon Munsterman (Echt). Bergsma en De Jong vergaarden in de eerste drie wedstrijden 99 punten, terwijl Van Luik en Munsterman er 92 hebben.

Hoe verder het seizoen vordert, hoe meer het kaf van het koren wordt gescheiden. Deze vierde wedstrijd is cruciaal, want het programma zit op de helft van het seizoen en deze race op het TT Circuit mag worden beschouwd als een sleutelwedstrijd.

Bijzonder is de komst van de klasse met onder meer Lotus Seven en Donkervoort wagens. De Lotus Seven werd ooit ontworpen door Colin Chapman, tevens constructeur van de legendarische Lotus Formule 1-bolides die in de jaren zeventig bijzonder succesvol waren op de circuits. In deze klasse rijden wagens gebaseerd op een Lotus Seven chassis of een afgeleide daarvan en deze zijn voorzien van krachtbronnen die uiteen lopen van 150 tot 210 PK. Ook de Donkervoort komt in de baan, een prachtige wagen van Nederlandse bodem.

De races van ACNN kenmerken zich niet alleen vanwege de gratis toegankelijkheid, zelfs op de paddock, ook de lage drempel om met races te beginnen is één van de kenmerken van ACNN. Aspirant-coureurs kunnen tegen een zeer betaalbaar budget met autoraces beginnen en publiek kan tijdens wedstrijden zelfs tot bij de coureurs en de racewagens komen.

De wedstrijddag van ACNN begint op 7 juli om 09.00 uur met de trainingen en de eerste race staat om 11.20 uur gepland. Het programma duurt tot 18.00 uur.


ACNN020613c
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet