Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Van Os maakt er 3 op 3 van

2013 FFNorthsea Zandvoort VanOss

Bart Van Os ging vandaag op zijn elan van gisteren verder en was ook tijdens de twee races vandaag de snelste. GT3.nl teamgenoot Max Van Splunteren mocht tweemaal als tweede het podium op. Abdul Ahmed maakt er in race 2 een 100% GEVA podium van, terwijl Paul Sieljes in race 3 zijn eerste Duratec-podium mocht noteren!

Tekst: Jurgen Evers
Fotografie: PR 

De Formule Ford klasse onderlijnde vandaag nog maar eens dat ze geen groot startveld nodig hebben om geanimeerde wedstrijden te brengen. Met spannende strijd vooraan en leuke gevechten bij de Zetec's onderlijnde de klasse nog maar eens haar hoog spektakelgehalte, ondanks het magere startveld!

 

2013 FFNorthsea Zandvoort Ahmed in front


Race 2 werd een 100% GEVA Racing hoofdstuk, Abdul Ahmed kon profiteren van wederom een slechte start van Van Os om het veld gedurende een halve ronde aan te voeren, maar daarna zetten de" youngsters" van GT3.nl orde op zaken. Van Splunteren voerde de druk op zijn teamgenoot op, maar een foutje in Bos Uit, deed hem de aansluiting verliezen en Max moest genoegen nemen met de tweede plek.

2013 FFNorthsea Zandvoort VanOss 2

Spannender werd het in race 3! Bart Van Os deed zichzelf geen plezier door in de opwarmronde op koude banden in de rondte te gaan op de Hunserug! Noodgedwongen moest hij dus achteraan starten. Gelukkig voor de jonge IJsselsteiner werd hij hierin geholpen door het kleine startveld. Drie ronden later kon hij ook Van Splunteren verschalken en zijn koppositie weer pakken. Dat de beide Geva rijders aan elkaar gewaagd zijn en onderling gaan uitmaken wie kampioen wordt is duidelijk en ze geven elkaar dan ook geen duimbreed toe! Bijna gaat het bij het uitkomen van de Tarzanbocht mis, beide wagens raken elkaar en Max moet door het gras! Met een kapotte neus verliest Van Splunteren topsnelheid en kan Van Os onbedreigd naar zijn derde overwinning van het weekend rijden.

2013 FFNorthsea Zandvoort Sieljes

Ondertussen heeft Paul Sieljes kunnen profiteren van een fout van Ahmed en voor het eerst kan hij het podium op bij de Duratec's.

2013 FFNorthsea Zandvoort Zetec Battle

In de Zetec klasse verdelen Heudicourt en Rauch de buit met elk een overwinning. De beide Franse teamgenoten gaven elkaar geen cadeaus op de baan en vochten een fraaie strijd uit om de overwinning.

2013 FFNorthsea Zandvoort Zetec Battle 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet