Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Angelelli/Taylor bezorgt Chevrolet tweede GrandAm thuisoverwinning in Detroit

De combinatie Max Angelelli/Jordan Taylor bezorgde Chevrolet in Downtown Detroit na 2012 wederom een thuisoverwinning. Het duo Joao Barbosa/Christian Fittipaldi eindigde met 0.486 secs. achterstand als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's GranAm


2013 Angelelli Taylor Detroit
Tweede achtereenvolgende thuiszege voor de DP Chevrolet in Detroit.


Tweede achtereenvolgende thuisoverwinning voor Chevrolet in Detroit
Max Angelelli versloeg Joao Barbosa met een voorsprong van 0.486 secs. in Dowtown Detroit en pakte samen met Jordan Taylor tevens de leiding in het kampioenschap. Taylor vertrok vanaf pole en hield eigenlijk constant de leiding in handen. In de 33e van de 61 ronden tellende wedstrijd gaf hij de auto aan Max Angelelli over die de Chevrolet winnend over de streep bracht. Voor Angelelli betekende het zijn 23e GrandAm-overwinning in de Daytona Prototypes.

Max Angelelli: "Wij waren wel verplicht om voor Chevrolet te winnen. Op ons beiden stond behoorlijk veel druk. Het was fantastisch dat wij de wedstrijd vanaf pole konden winnen. Ik ben blij dat we het perfect gedaan hebben. De crew was tijdens de pitstop fantastisch en het is ook dat wij dankzij hen konden winnen.Christian Fittipaldi en Joao Barbosa eindigden als tweede in de No 5 Action Express Racing Corvette DP gevolgd door de Starworks Motorsport Ford Riley van Ryan Dalziel en Alex Popow die 16 ronden aan de leiding reden.
Ganassi Racing verliest kostbare punten

2013 Angelelli Taylor DT 2
Max Angelelli en Jordan Taylor. Max Angelelli heeft nu 23 GrandAm-overwinningen op zijn CV staan.

Voor Ganassi Racing eindigde de wedstrijd in een teleurstelling. Memo Rojas crashte na contact met Gustavo Yaccaman tegen de Ford Riley van John Pew en de Ganassi BMW Riley zakte daardoor naar de vierde plek in de kampioenschapsstand.

Weer Camaro GT-zege
In de GT-klasse zegevierde de Stevenson Camaro van de combinatie Stevenson/Edwards voor de derde achtereenvolgende maal. Snel pitwerk bezorgde hen na een vijfde startplek de GT-zege. "Petje af voor de mensen van Stevenson.Zij brachten ons aan de leiding en je kon ook aan het einde de druk merken. Zij hebben fantastisch werk verricht." De Ferrari 458 Italia van Jeff Westphal/Alessandro Balzan eindigde als tweede.

GX zege voor Mazda
In de GX-klasse pakte de Visit Florida Racing Mazda 6 van Joel Miller en de pas 17-jarige Tristan Nunez de overwinning. Nunez: "Helaas miste ik mijn eerste overwinning in Atlanta maar in de ALMS-wedstrijd op Long Beach deed ik mijn eerste ervaringen op een stratencircuit op. Voor deze wedstrijd was dit zeker een voordeel!"

2013 Mazda GX Victory Detroit
Weer een dieselzege voor Mazda in de GX-klasse.

Uitslag
1.Max Angelelli/Jordan Taylor Corvette DP 61 ronden
2. Joao Barbosa/Christian Fittipaldi Corvette DP 61 ronden
3. Ryan Dalziel/Alex Popow Ford Riley 61 ronden
4. Dane Cameron/Wayne Nonnamaker BMW Riley 61 ronden
5. Ricky Taylor/Richard Westbrook Corvette DP 61 ronden
6. Jon Fogarty/Alex Gurney Corvette DP 61 ronden
7. Antonio Pizzonia/Gustavo Yaccoman Ford Riley 61 ronden
8. Brendon Hartley/Scott Mayer BMW Riley 61 ronden
9. Wayne/Joe/Will Nonnamaker BMW Riley 61 ronden
10. John Edwards/Robin Liddell Camaro GT.R 60 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet