Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ACNN

Div: ACNN autoraces gratis toegankelijk voor publiek

0323 QA16745

Liefhebbers van autosport kunnen zondag 2 juni volop aan hun trekken komen bij de gratis toegankelijke races van de ACNN (Autosport Competitie Noord-Nederland). Op TT-Circuit Assen komen zes klassen aan de start, waaronder de vaste ACNN-klassen Zilhouette Cup, Ooperon BMW Cup en DTC/PTC Cup. Daarnaast komen de Youngtimer Club YTCC en de Porsche Club ADPCR als gastklassen op de baan.

Tekst en foto's: PR

De ACNN wil dat deelnemers autosport kunnen bedrijven met een normaal budget. De racewagens zijn daarop aangepast. In de Zilhouette Cup wordt gereden met de betrouwbare en snelle 2,5 liter BMW-krachtbron.

In de Ooperon BMW Cup wordt gereden met de BMW E36 325i toerwagens met standaardmotor. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat alle auto's technisch gelijk zijn. De prestaties komen dus volledig voor rekening van de coureur zelf.

De PTC-cup kent een deelnemersveld dat bestaat uit de lichtere auto's, de Peugeot 107, Toyota Aygo en de Citroën C1. Deze wagens zijn voorzien van een verlaagd onderstel en enkele kleine modificaties. Met deze klasse maken aspirant-coureurs een ideale entree in de autosport. De PTC-cup wordt gecombineerd met het DTC (Drents Touringcar Championship) met wagens als Suzuki Swift, Alfa 156, Renault Clio en andere.

Na twee races (Assen en Zandvoort) heeft het team van Carlijn Bergsma/Pieter de Jong uit Amsterdam/Kropswolde de leiding in de Zilhouette Cup. Het duo heeft tien punten voorsprong op de equipe Martin van Luik/Leon Munsterman (Ureterp/Linne).


0888 QA17161

In de Ooperon Cup gaat Han van Renselaar (Zwolle) aan de leiding. Hij wordt op tien punten gevolgd door de Asser equipe Matthieu Krüger/René Krüger/Peter Drent.

In de Youngtimer Touring Car Challenge komen racewagens aan de start uit de bouwjaren 1971 tot en met 1989. Er verschijnen auto's in de baan als BMW 2002, VW Golf en Sirocco, Saab 99 en Mini Cooper.

De All Dutch Porsche Club Racing (ADPCR) staat open voor alle types Porsche. Er wordt in diverse divisies gereden.

De Autosport Competitie Noord-Nederland organiseert jaarlijks acht wedstrijden, waarvan de meeste op het TT Circuit Assen. Maar ook Spa-Francorchamps, Zandvoort en het Belgische Zolder worden aangedaan.

De ACNN-races op het TT Circuit Assen zijn komende zondag 2 juni gratis toegankelijk en het publiek kan zelfs zonder kosten op de paddock rondkijken. Een praatje met coureurs behoort zeker tot de mogelijkheden, want de dames en heren coureurs zijn erg toegankelijk. Het hoort bij de ACNN, die de autoracesport laagdrempelig wil houden.

De racedag begint om 09.00 uur en is ingedeeld in vrije trainingen, kwalificaties en voor iedere klasse twee races.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet