Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Succesvol GT Open weekeinde voor V8 Racing op Portimao

gtopen portimao ramos-pastorelli

Na regen komt zonneschijn en zo was het dit weekeinde ook in het International GT Open. Voor V8 Racing coureurs Nicky Pastorelli en Miguel Ramos was het eerste weekeinde op het circuit van Paul Ricard er nog één om snel te vergeten, in Portugal behaalde het duo met de Chevrolet Corvette een overwinning en een tweede plaats. AF Corse coureurs Duncan Cameron en Matt Griffin wonnen de tweede race op zondag.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: Fotospeedy

Op zaterdagmiddag wist Alexander Talkanitsa Jr bij de start van de eerste race de leiding te pakken, voor Luca Filippi, Cesar Campaniço en Miguel Ramos. Een crash van Marco Seefried, Francesco Castellacci en Lorenzo Bontempelli zorgde voor een vroege safety car periode waardoor de coureurs dicht bij elkaar bleven rijden. Bij de re-start wist Filippi Talkanitsa Jr weer te verschalken, maar de Italiaan kreeg geen kans om uit te lopen doordat de safety car in de zevende ronde weer naar buiten werd gestuurd, ditmaal om marshalls de mogelijkheid te geven de stilgevallen Mosler veilig van het circuit te kunnen krijgen.

Doordat de Ferrari van Luca Filippi en Andrea Montermini 30 seconden langer in de pit moest blijven staan vanwege goede resultaten in Frankrijk, wist Nicky Pastorelli tijdens de verplichte pit stops de leiding over te nemen. Montermini vocht zich nog terug tot op bijna 10 seconden van Pastorelli en finishte uiteindelijk als tweede achter Pastorelli. Carlos Vieira wist de Team Novadriver Audi in de laatste ronden nog voorbij Basov en Talkanitsa Sr te sturen. Op ruim 36 seconden van winnaar Pastorelli wist hij hierdoor beslag te leggen op de derde plaats algemeen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet