Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Benelux Racing League

BRL: Van Kalmthout loopt uit

Marijn van Kalmthout heeft wederom geen spaan heel gelaten van de ander BRL Light-coureurs. Met een voorsprong van twintig seconden in twaalf ronden was het alsof hij in een eigen klasse opereerde. Leo Kemmer behaalde zijn tweede podiumplaats van de dag, maar werd op de finish nog gepasseerd door Niek Jansen, die vanaf de negende plaats indrukwekkend was opgerukt en met een minimale voorsprong van één duizendste (!) de tweede plaats pakte. In de BRL V6 was het een fantastische overwinning van Jacky van der Ende, die vanaf de achtste plaats als een tornado door het veld raasde en zijn voorgangers stuk voor stuk om de oren reed.

Tekst: Daan Jeuken

Er is nog veel werk aan de winkel voor de verschillende BRL Light-coureurs, wil het jaar niet uitdraaien op een demonstratieklasse van Marijn van Kalmthout. Want net als al het hele weekend, en eigen ook al tijdens het Dutch Power Pack in Assen, kan er nog niemand in de schaduw staan van de Ford-dealer. Twintig seconden voorsprong in twaalf ronden is voor de klasse dan ook iets te veel van het goede. “Het was voor mij een kwestie van constant rijden. Terwijl ze achter me aan het vechten waren, kon ik er rustig vandoor.”

Achter Van Kalmthout leek Leo Kemmer voor de tweede keer vandaag een tweede plaats te scoren. Ware het niet dat Niek Jansen na een indrukwekkende inhaalrace ook Leo Kemmer in zijn vizier had gekregen. Bij het vallen van de vlag passeerde Jansen Kemmer nog, waardoor de tweede plaats een mooi cadeau was na een indrukwekkende race.

“Ik boekte mijn winst vooral in Bosuit en in het Scheivlak”, reageerde nummer twee Jansen. “Zo kon ik daar ook Theo Stor binnendoor voorbij en in de laatste ronde kon ik Kemmer daar pakken.” Leo Kemmer: “Ik dacht dat hij uit de pitstraat kwam en ik reed in de vijf in plaats van in de zes. Dat is stom en balen. Het verschil tussen ons was vanuit de auto niet eens gezien.“

Net als in de eerste race viste Theo Stor weer net naast het podium. Lange tijd lag hij derde – net als in race 1 – maar ook hij moest buigen voor de ontketende Jansen. Achter Stor bevond zich weer een typisch knokkend Light-groepje, wat geleid werd door Peter Furth. De leider in het kampioenschap kon vandaag helaas geen vuist maken tegen het voorste geweld. Achter Furth kwam Frank Gielens, wegens pech als laatste gestart maar ook mooi naar voren gevochten, als zesde over de finish, vlak voor Joop Claessens, Henry Zumbrink en Jochen Habets. Het verschil tussen nummer vijf Furth en nummer negen Habets zegt veel over de klasse: de vijf coureurs kwamen binnen twee seconden over de streep.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet