Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Gevarieerde testdag op Circuit Park Zandvoort


Racing Team Welzorg
Racing Team Welzorg brengt in samenwerking met Team Bleekemolen net als vorig seizoen Gerard de Nooij aan de start in de Formido Swift Cup. De andersvalide coureur maakte zijn eerste meters van het jaar en was na enige gewenning zeer tevreden over hoe het ging.

nooij

DB Motorsport
Helaas dit jaar niet op Zandvoort in wedstrijdverband te zien, maar vandaag wel op het duinencircuit aanwezig waren de twee BMW Z4 GT3’s van DB Motorsport. Bij één auto werd slechts een shakedown uitgevoerd door Jeroen den Boer, maar in de andere auto maakten Den Boer en Simon Knap afwisselend de nodige testkilometers.

db_1

db_2

GEVA Racing
Bij Mister Formula Ford Gert Valkenburg komen opnieuw Bart van Os en Max van Splunteren in actie. Dit tweetal was op Zandvoort om op de koude baan weer wat ritme op te doen.

geva

SL Formula
SL Formula was op Zandvoort om de Japanse coureur Ryo Hirooka te laten testen in een Formule Renault 2.0. Hirooka komt uit de karting en wil in Europa gaan racen. Een contract met SL Formula is echter nog niet getekend.

sl_hirooka_p
Ryo Hirooka
sl_hirooka_1

Fraaie Hyundai
Heel wat bekijks kreeg de zeer fraaie Hyundai van Rob Rademaker. De auto draaide op Zandvoort zijn allereerste testkilometers en komt aan de start in het Burando Production Open. De auto is door het team MB Motorsport zelf opgebouwd. Rademaker deed onder andere ervaring op in de Westfields.

pr_hyundai

Intermobiel
Intermobiel Racing is dit jaar overgeschakeld naar het Burando Production Open en brengt een BMW aan de start voor vader en zoon Van der Dong. Vandaag verscheen de auto nog in de oude kleuren op de baan, maar zal voor Pasen worden overgezet in de vertrouwde kleuren van Norman.

pr_dong

Jos Veldboer
In een nog maagdelijk witte Swift draaide Jos Veldboer zijn trainingsrondjes.

veldboer

Maar er was nog meer op Zandvoort te bewonderen. Naast een hele vloot Westfields/Caterhams en de Saker van Johan Kraan, was Bas Koeten Racing er met de nodige auto’s, terwijl uit Duitsland een fraaie Seat Leon en VW Scirocco (op het eerste gezicht bestemd voor de Duitse langeafstandswedstrijden) hun, soms wel heel voorzichtige, rondjes draaiden.

scirocco

Morgen gaat het testen op Zandvoort gewoon weer verder.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet