Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing shows: Het autosportnieuws vanuit Genève

130306_geneve_opening
Nog tot en met volgende week zondag zijn de hallen van het Palexpo weer gevuld met het nieuwste op autogebied

Morgen verricht de Zwitserse president Ueli Maurer de officiële opening van de 83e editie van de 'Salon International de l'Automobile et des accessoires' in de hallen van het Palexpo in Genève. Maurer, die zelf meer van fietsen dan van auto's houdt, maar wel voorstander is van de bouw van een permanent racecircuit in Zwitserland (waar circuitraces sinds de tragedie op Le Mans in 1955 bij wet verboden zijn), kan samen met de 699.999 overige bezoekers die worden verwacht, nog tot en met 17 maart genieten van al het moois dat de autobranche te bieden heeft. Genève, de enige grote autobeurs in Europa die jaarlijks plaatsvindt, is niet voor niets het belangrijkste trefpunt van de industrie. AUTOSPORT.NL was er al voor de officiële opening en keek er uitgebreid rond. Ook op autosportgebied was er weer het nodige te vinden, terwijl ook diverse prominente persoonlijkheden niet ontbraken.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


130306_geneve_lauda

Zo sprak Niki Lauda, sinds eind vorig jaar aan het hoofd van de raad van toezicht van het Mercedes-Formule 1-team, vol enthousiasme over de goede testresultaten die coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg in de aanloop naar het komende seizoen behaalden. Lauda zelf blijft dit jaar overigens naast zijn werkzaamheden voor Mercedes-Benz actief als F1-expert bij de Duitse televisiezender RTL, naar verluidt voor een bedrag van 45.000 Euro per wedstrijd...

130306_geneve_garde_kalff

Nederlands Formule 1-hoop Giedo van der Garde was er eveneens. De McGregor-Caterham-coureur stond op de stand van Renault de pers te woord, zoals hier Allard Kalff.

130306_geneve_honda_wtcc

Honda neemt dit jaar met de Civic deel aan het FIA WK Toerwagens (WTCC). Coureurs Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini, gisteren ook beide in Genève aanwezig, komen voor het fabrieksteam JAS van Alessandro Mariani in actie. "In vergelijking met het voorgaande seizoen hebben we de auto nog op een aantal punten verbeterd. Zo hebben we een nieuwe vooras en zijn er meer openingen voor de koeling van de remmen", wist Mariani te melden.

130306_geneve_hpd

Met een eigen chassis van HPD (Honda Performance Division) en een eigen motor is Honda ook actief in de sportwagenracerij. Hier de auto van het Britse JRM-team uit het WK lange-afstandsracen van vorig jaar.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet