Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
BPO

BPO: Burando Production Open klaar voor tweede seizoen


persbericht_-_burando_production_open_2013-essay3

Na een mooi en spannend debuutjaar, maken veel teams zich gereed voor het nieuwe Burando Production Open raceseizoen. Vaste waardes als sportiviteit, competitie, spanning, een ‘open reglement’ en de hoge fun-factor zullen ook in het tweede seizoen van het Burando Production Open weer vertegenwoordigd zijn. De inschrijving voor de gezelligste Dutch Power Pack-serie is inmiddels geopend.


Tekst en foto's: PR

Hoewel het pas begin Maart is, weten veel coureurs dat de Kruidvat Gillette Paasraces dit jaar vroeg vallen. Immers zal op zaterdag 30 maart het licht op groen gaan voor de eerste sprintrace van het seizoen. Een flink aantal teams en coureurs heeft dan ook al de nodige voorbereidingen getroffen om tijdens het paasweekeinde optimaal uit de startblokken te komen.

Zo kan het nodige verwacht worden van Pethconi Racing dat in ieder geval een Volvo 850 aan de start zal brengen voor Jochen Pethke. In 2012 wist de snelle coureur al eens op het podium te eindigen en ook voor het komende seizoen heeft de 40-jarige rijder het vizier gericht op het eremetaal. Een andere podiumkandidaat uit 2012 is Henk Vuik. Met de imposante Mercedes C200 wist Vuik een sterke indruk te maken. Hoewel de bolide in het begin nog de nodige kinderziektes had, bewees de Mercedes-specialist uit Krimpen aan den IJssel, met een fantastische seizoensafsluiting, dat hij zeker kan meestrijden om de zeges. Dat belooft veel voor het komende jaar, zeker met de wetenschap dat Vuik zeer waarschijnlijk een tweede bolide zal inschrijven.

Een andere terugkerende vaste waarde uit het Burando Production Open is de vader-zoon combinatie van Barry en Dennis van der Dong. De Norman Data Defense System-rijders verruilen de vertrouwde BMW 123D voor de uitdagende BMW 320D, de auto van BPO-kampioen Rob Severs. Op de baan nemen zij het onder andere op tegen Kevin van der Slik met de BMW 120D en Michael van der Heijden in de Toyota Celica T16. Verder zal Liesette Braams zich met haar rappe Burando BMW 123D in de strijd om de kampioensbokaal mengen.

persbericht_-_burando_production_open_2013-essay2

Ook kan er het nodige vuurwerk verwacht worden van Bart den Hartog die met zijn Alfa 155 EVO RMS de BPO-arena zal betreden, evenals Cees de Haan (SEAT Léon) en Pieter van der Wal (BMW Compact). Daarnaast verschijnt ook de machtige Ford Mustang GT van Peter Lettinga op de grid van het Burando Production Open.

De kalender van het Burando Production Open omvat niet alleen wedstrijden op Circuit Park Zandvoort, maar ook races op TT-Circuit Assen en de Belgische omloop van Zolder. Deelnemers en teams zijn vrij om de auto’s technisch naar wens aan te passen, mits de richttijd van de divisies niet wordt overschreden en ook de maximale geluidslimiet wordt gerespecteerd. Daarnaast is Toyo de bandenparter van het Burando Production Open en dienen alle auto’s te starten op het relatief goedkope en duurzame Toyo 888-schoeisel.

persbericht_-_burando_production_open_2013-essay1

De serie wordt, net als in 2012, gekenmerkt door zijn krachtige fun-factor en ‘open reglement’, maar zal wederom op de circuits verschijnen als officieel Nederlands Kampioenschap. Race je graag voor je plezier, maar wil je jouw sponsoren ook eens waar voor hun geld bieden tijdens een A-evenement, inclusief een breed media-platform? Schrijf je dan in voor het Burando Production Open!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet