Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

Duits F3: Opnieuw winst voor Joey Foster, Kool beste Nederlander

 Joey Foster cockpit
Laatste instructies voor Joey Foster in de startopstelling

Na een keurige inhaalrace vanaf de zesde startplaats won de Brit Joey Foster op de Nürburgring de zevende race van de Duitse Recaro Formule 3 Cup. Hij bleef de Italiaan Azzoli en de Let Schlegelmilch voor. Ferdinand Kool en Ho Pin Tung eindigden respectievelijk als vierde en vijfde. Renger van der Zande botste in de eerste bocht met de Duitser Hülkenberg en moest voortijdig de strijd staken.

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions

Op een opdrogende baan haalde Azzoli de eerste pole-position voor chassisconstructeur SLC. De Italiaan verdrong in de laatste seconden van de training Seyffarth-coureur Renger van der Zande van de pole. De beide Van Amersfoort-rijders Recardo Bruins en Dominick Muermans waren minder fortuinlijk, ze spinden beide van de baan. De auto van Bruins was zelfs dusdanig beschadigd dat hij niet meer an de race kon deelnemen.

In de race nam Azzoli bij de start de leiding, terwijl Van der Zande en Hülkenberg met elkaar in botsing kwamen. Schlegelmilch en Foster profiteerden en schoven door naar de plaatsen twee en drie, Ferdinand Kool en Ho Pin Tung reden daarachter als respectievelijk vierde en vijfde. In de negende ronde werkte Foster zich zonder al teveel plichtplegingen aan Schlegelmilch voorbij. Twee ronden later passeerde hij ook Azzoli voorbij en daarna reed hij onbedreigd naar zijn derde overwinning van het seizoen. Azzoli werd tweede, Schlegelmilch derde. De beide JB-rijders Ferdinand Kool en Ho Pin Tung kwamen als vierde en vijfde over de eidnstreep. Dominick Muermans werd als twaalfde geklasseerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet